Această măsură a fost în sfârșit legiferată, cu atât mai mult cu cât alte comunități deja se bucurau de această oportunitate oferită de lege. Sunt vizate persoanele care au trăit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acesteia.

Arpechimul ne-a oferit, atâția ani, o sursă de venit pentru mii de locuitori, dar și un mediu toxic. Când acesta a fost falimentat, cu un ochi am plâns pentru bieții oameni care rămâneau pe drumuri, cu celălalt m-am bucurat pentru că asta presupunea că urma să trăim într-un oraș mai puțin poluat. Cât de toxic era mediul în care au lucrat știu cel mai bine foștii muncitori de la Arpechim. Tot ei știu și cât de grea le-a fost viața de după faliment, căci au respirat un aer mai curat, dar… cam pe burta goală.

Când tot vorbesc despre acel parc industrial care se putea ridica de atâta amar de vreme la Pitești, cu gândul la asta mă gândesc, că administrațiile de până acum au asistat la punerea pe butuci a mii de locuri de muncă, dar nu au fost capabile să pună nimic în loc. Ne mișcăm și noi mai cu talent, onorată administrație, sau mai bifăm un mandat fără să fi făcut mare lucru? Noi, consilierii locali, ne-am făcut treaba noastră. Achitați-vă și voi, cu profesionalism, de îndatoririle ce vă revin și pe care vi le-ați asumat în campanie!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.