Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, a organizat a II-a ediție a Concursului județean de creație plastică ȘEZĂTOARE ROMÂNEASCĂ DE CRĂCIUN, la Școala Gimnazială Băiculești.
Concursul s-a desfășurat indirect și au participat elevi de la școlile din județ coordonați de cadrele didactice. Portofoliul trimis pentru concurs a cuprins realizarea unor lucrări estetic-creative – picturi și desene, precum și lucrări practice, respectiv colaje, felicitări de Crăciun – de către preșcolari, școlari și elevi cu respectarea temei concursului.
Coordonatorii concursului au fost doamnele profesoare Iuliana Cimpoca, de la Școala Gimnazială Băiculești și Elena Ilina, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valea Danului, alături de părintele Dan-Florin Obrocea, consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor pentru frumoasa activitate și părintele Vasile-Cornel Ilina, coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.
La activitate au participat și cadrele didactice profesor Ileana-Eugenia Bodescu – directorul școlii gazdă, profesor învățământ primar Roxana Codeci – Școala Gimnazială Băiculești – structură Măniceşti, învățătoarea Florica Ionescu – Școala Băiculeşti, structură Tutana, profesor învățământ preșcolar Emilia-Mădălina Dumitrescu – Şcoala Gimnazială Băiculeşti – GPN Valea Brazilor, profesor învățământ primar Cristina Costinescu, Şcoala Gimnazială Băiculeşti – structură Valea Brazilor, profesor învățământ preșcolar Diana Dîrsteanu – Școala Gimnazială Băiculești – GPN Valea Brazilor, profesor învățământ preșcolar Cristina-Elena Georgescu – Școala Gimnazială Băiculești.
În cadrul concursului s-au încheiat parteneriate de schimb de experiență la nivel județean cu celelalte unități școlare. Proiectul educativ județean de promovare a tradițiilor și obiceiurilor populare românești de Crăciun are drept scop dezvoltare personală a elevilor prin participarea la activități extrașcolare. În tradiția poporului român, șezătoarea este un loc unde se adunau oamenii și lucrau, cântau, povesteau, mai ales în serile de iarnă în mediul rural.
Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.