Săptămâna, care tocmai se află pe sfârșite, a fost marcată la Argeș de prezența a patru studenți binevoitori, participanți ai proiectului LSU Action to Romania.

Fiind impresionați de cauza Fundației CID România, studenții și-au pus la bătaie abilitățile de fundraiseri și determinarea de a aduce o schimbare, iar de pe 8 iulie până pe 11 iulie, copiii argeșeni, beneficiari ai programelor susținute de Children in Distress, s-au putut bucura de prezența lor la Corbeni, Curtea de Argeș și Pitești.

Prima zi, studenții și-au petrecut-o în comuna Corbeni, Argeș, unde i-au întâlnit pe beneficiarii proiectului ”Educație pentru un viitor mai bun”, proiect implementat de către Fundația CID cu sprijinul financiar al SN Nuclearelectrica SA. De asemenea, voluntarii au fost întâmpinați de edilul-şef al comunei Corbeni, Nicolae Dinică, care le-a mulțumit pentru prezența lor în comunitate, pentru faptul că promovează voluntariatul, oferindu-le copiilor modele viabile pentru o societate benefică dezvoltării acestora.

De îndată, între cei mici și studenți s-a creat o conexiune frumoasă, având ocazia să se cunoască mai bine în timp ce lucrau împreună la tema propusă în cadrul ședinței de art-terapie. Arătând multă empatie, voluntarii au fost dispuși să participe la câteva joculețe interactive care au avut scop educativ, permițându-le atât lor, cât și copiilor să realizeze un schimb de cunoștințe și cultură.

Mai apoi, în aceeași zi, studenții au adunat materiale ecologice din natură, precum: pietricele, conuri de brad și bețe, care le sunt necesare copiilor la atelierele de crafts.

Ziua următoare, studenții au ales să dea culoare Școlii Oești Pământeni, vopsind gardul care împrejumuiește școala. Cu toate că vremea toridă te făcea să cauți cu orice preț puțină umbră, voluntarii LSU nu s-au dat o clipă înapoi, rezistând căldurii pentru a face decorul curții mai vesel și mai prietenos.

Luni, dis-de-dimineață, echipa LSU Action to Romania a fost parte activă a sesiunii realizată de membrii CID la sediul IŞJ Argeș, din Pitești, unde au fost invitați atât câștigătorii Proiectului CID: „Bursele Dr. Michael Janson”, cât și unii dintre cei mai buni elevi ai liceelor de top din Argeș.

Prima parte a sesiunii a fost una bazată exclusiv pe comunicare, în care atât studenții, cât și elevii prezența au avut ocazia să schimbe opinii și impresii despre sistemele lor de educație: britanic și românesc. Discuțiile au fost unele productive, dând curs unor idei valoroase pentru îmbunătățirea ambelor sisteme, atât în viziunea voluntarilor, cât și a elevilor.

A doua parte a sesiunii s-a materializat prin realizarea unui workshop de creație în care voluntarii și elevii au confecționat rame, spre a le fi de folos copilașilor care își vor înrăma picturile făcute în cadrul proiectului ”Educație pentru un viitor mai bun”.

Ultima zi petrecută la Argeș de voluntarii LSU a constat, pe de-o parte, în achiziționarea de către aceștia a unor materiale didactice pe care le-au donat pentru susținere ședințelor de art-terapie, iar pe de altă parte, voluntarii LSU i-au vizitat și pe micuții de la Centrul „Sf. Cristofor” din Curtea de Argeș, alături de care și-au petrecut timpul restul dimineții până după-amiază, oferindu-le câteva obiecte pentru activități ludice, specifice vârstelor acestora.

Poate că frumoasele lor fapte v-au făcut curioși în legătură cu cine sunt acești oameni de bine, așa că vă lăsăm mai jos numele lor și domeniile lor de interes, ținând să îi felicităm pentru eforturile depuse ca micuții argeșeni să aibă parte de experiențe unice:

  • Lauren Hall, membru LSU, studiază domeniul Artelor.
  • Bryony Shutler, membru LSU, studiază domeniul Psihologiei.
  • Jordan Fretwell, membru LSU, studiază, de asemenea, domeniul Psihologiei.
  • Isaac Holford, membru LSU, studiază domeniul Sociologie.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.