Obiectiv îndeplinit pentru CS Mioveni în acest sezon. Echipa de fotbal argeşeană a rămas în Liga 1, evitând retrogradarea.

Astfel, în ciuda înfrângerii suferite la UTA, în această etapă s-au stabilit și cele două echipe care vor da barajul: Chindia și Dinamo. Dacă de Dinamo se știa că va merge la baraj, verdictul în ceea ce privește cea de-a doua echipă care va juca aici a fost stabilit duminică, în urma meciului Sepsi – Chindia 2-1. În momentul de față, CS Mioveni are 5 puncte avans, față de locul 7 și mai este doar un meci de jucat.

Echipa lui Alexandru Pelici își îndeplinește astfel obiectivul, stabilit la începutul anului. De fapt, la începutul sezonului galben-verzii și-au propus evite locurile ce retrogradează direct, iar acest lucru s-a realizat de mult. Apoi s-a propus și evitarea barajului de retrogradare/promovare. Acest lucru a fost până la urmă realizat cu o etapă înainte de final.

ÎN OBIECTIV DIN ETAPA A III-a

De altfel, galben-verzii au trecut pe loc ce evită barajul (poziția a 6-a în play-out) încă după etapa a 3-a. Atunci, după remiza de la Craiova, CS Mioveni a egalat Chindia și trecut în fața ei în clasament. Timp de o etapă, punctajul a fost același, după ce ambele echipe au câștigat. Mioveniul a făcut 2-1 la Mediaș, iar Chindia 3-0 la Clinceni. Apoi, elevii lui Pelici au învins Dinamo cu 2-0. În aceeași etapă, jucătorii lui Săndoi au pierdut acasă cu Botoșani, 1-2, iar Mioveniul s-a distanțat la 3 puncte. A urmat victoria galben-verzilor la Clinceni, 2-0 și înfrângerea Chindiei la UTA, 0-1. Argeșenii au ajuns astfel la 6 puncte distanță. Acum o etapă, CS Mioveni a pierdut acasă cu Botoșani, 0-2, iar Chindia a remizat cu Rapid, 0-0 și s-a apropiat la 5 puncte.

În fine în această etapă, ambele formații au pierdut. Distanța a rămas de 5 puncte, dar cum mai este doar un joc de disputat, Mioveni cu Rapid și Chindia cu Mediaș, nu se mai poate întâmpla nimic în clasament.

La finalul campionatului, CS Mioveni trebuia să aibă minimum un punct peste Chindia pentru a se clasa peste ea. În caz de egalitate, târgoviștenii erau avantajați. Și asta pentru că primul criteriu de departajare era clasarea din sezonul regulat, acolo unde Chindia a fost peste Mioveni.

UTA – CS Mioveni 1-0 (1-0)

# A marcat Ubbink (27).

UTA: Balauru – Vukcevic, Da Silva, Benga, Shliakov – Vorobjovas, Batha, Ubbink (79 Pop) – Cardoso (70 Laukzemis), Miculescu (79 Isac), Otele (79 Matei). Antrenor: Ionuț Badea.

Mioveni: Popescu – Rădescu (75 Burnea), Scarlatache, Garutti, Balaur (75 Tomczyk), Trif (35 Oancea) – Dumitriu, Lixandru (75 Toma) – Raicea, Rusu, Sanoh (68 Blănaru). Antrenor: Alexandru Pelici.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.