💃 Campionatul Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor”, ajuns la ediția a XXXVI-a, se va desfășura sâmbătă, 18 mai și duminică, 19 mai, la Sala Sporturilor din Pitești. Concursul va reuni peste 500 de sportivi din toată țara, care vor participa la diferite stiluri de dans. Împărțiți pe categorii de vârstă, în cadrul celor două niveluri de pregătire – începători și avansați, copiii și tinerii dansatori vor oferi spectatorilor momente artistice de neuitat.

ℹ️ Evenimentul, organizat de Agenția Națională pentru Sport, Federația Română de Dans Sportiv, Centrul Cultural Pitești și Asociația „Total Dance Pitești”, coordonat de coregraful și arbitrul internațional Alfred Schieb, se va desfășura după următorul program:

🔜 Sâmbătă, 18 mai, ora 09:00 – Concurs Ranking de dans sportiv și Campionatele Naționale de dans sportiv U21 (sub 21 de ani):

• Participă 400 de concurenți, cu vârste cuprinse între 4 și 45 de ani, de la 40 de cluburi din țară.
• La Campionatele Naționale U21, vicecampionii mondiali en titre se vor număra printre concurenți.
• Concurs Ranking reprezintă o competiție națională de top, la care numărul punctelor câștigate de concurenți se va tripla.
• Se dansează dansuri standard: vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step și dansuri latino: samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive.

🔜 Duminică, 19 mai, ora 10:30 – Concurs de formații:

• Participă 150 de concurenți, cu vârste cuprinse între 4 și 30 de ani, împărțiți pe niveluri: începători și avansați.
• Stiluri de dans: latino show (salsa, bachata, merengue), dans modern, dans de caracter, tradițional, street dance, majorete, balet, gimnastică, open.

Juriul este format din arbitri de cel mai înalt nivel național, atestați de Federația Română de Dans Sportiv, de la 20 de cluburi din țară. Președintele juriului este vicepreședintele FRDS, președinte al Comisiei de antrenori FRDS.

🏆 Cei mai buni dintre concurenți vor fi recompensați cu diplome, cupe și medalii.

#DansulFlorilor #PiteștiFest

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.