Acesta este mesajul transmis de galben-verzii de la CS Mioveni după gravele probleme de arbitraj de la meciul de campionat cu Universitatea Craiova. Argeşenii au pierdut cu 0-3, la capătul unei partide în care adversarul s-a dovedit a fi superior.

Golurile marcate însă de adversari au fost precedate de probleme grave de arbitraj. Astfel, la primul gol, centrarea a venit de la un jucător care era în ofsaid. La golul doi, faza a fost precedată de un henț în jumătatea adversă nesancționat de arbitru. Iar la golul trei, marcatorul era în poziție de ofsaid în momentul în care a plecat pasa spre el.

În plus, în prima repriză, CS Mioveni a fost văduvită de un penalty clar. A fost o intrare dură, la Buziuc cu talpa pe tibie, în marginea careului, iar abitrul nu a fluierat nimic.

Maniera de arbitraj a brigăzii conduse de Marian Barbu – Mircea Orbuleț și Florian Vișan a fost una revoltătoare, iar președintele CD al CS Mioveni, Dumitru Olteanu a ținută să facă niște precizări.

„Prin această declarație vreau să trag un semnal de alarmă pentru prioada următoare, play-out-ul competiției. Ne dorim arbitraje corespunzătoare, la nivelul Ligii 1, în care ne aflăm. În meciul contra celor de la Universitatea Craiova, arbitrii au greșit grav în defavoarea echipei noastre, două dintre goluri fiind marcate din ofsaid, primul și al treilea, iar un penalty nu ne-a fost acordat la un fault în careu.

Ceea ce mă surprinde este că aceste greșeli au fost prezentate vag de televiziunile de specialitate. Desigur, Universitatea Craiova a fost echipa mai bună. Merita să câștige. Noi nu am făcut un joc bun, dar greșelile de arbitraj rămân.

Vreau să remarc și modul cum a fost programată echipa noastră în ultimele 3 etape de campionat. Duminică, la Botoșani, deplasare de 1.200 km, miercuri acasă, cu Craiova, iar sâmbătă o nouă deplasare lungă de 1.000 km, la Arad. Echipele cu care am jucat au avut una sau chiar două zile în plus de odihnă.

Am punctat aceste lucruri pentru ca ne dorim ca play-out-ul competiției să se desfășoare în condiții egale pentru toate echipele, fără ajutoare mai mici sau mai mari din partea arbitrilor sau a celor care fac programările!”, a declarat președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.