Stadionul ce poartă numele legendei fotbalului de la FC Argeș va avea nivel de omologare UEFA 4 și va îndeplini cerințele superioare acestui standard. Stadionul va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105 metri x 68 metri, la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.
Numărul de locuri de parcare este de 457, dintre care: 229 de locuri în subsol, 51 de locuri pe peluza sud, 105 locuri pe tribuna est și 72 de locuri la suprafață. Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 de spectatori.
În cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat și Centrul de copii și juniori al FC Argeș, și, de asemenea, vor funcționa secțiile de box, judo, lupte și karate.
Stadionul din Trivale va fi primul stadion din România cu zero consum de energie, ca urmare a montării de panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație.
Printre facilitățile incluse în proiectul stadionului se regăsesc: sistemul de iluminare a fațadei cu tehnologie LED, un muzeu al clubului și un magazin de prezentare al FC Argeș, o sală de forță, săli pentru saună, recuperare și antrenament multifuncționale, precum și cabinete medicale și de antidoping.
„Ce coincidență frumoasă – sunt 60 de ani de la inaugurarea fostului Stadion Nicolae Dobrin! Vechiul stadion demolat, numit inițial 1 Mai, apoi Municipal, și, din 2002, Nicolae Dobrin, a fost construit în 1964! Astăzi obținem o victorie frumoasă în memoria genialului nostru piteștean: visul piteștenilor de a avea un stadion ultra performant se împlinește! Numele lui Dobrin va dăinui pe una dintre cele mai moderne arene sportive din România și sunt mândru de bifarea acestei reușite. O reușită a întregului oraș!
Mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru susținere! Și-a respectat promisiunea: investiția excepțională pune Piteștiul pe o listă restrânsă a orașelor din România care dețin o asemenea infrastructură sportivă modernă și diversificată! Este și o mare satisfacție faptul că, după 2 ani, și colegii din Consiliul Local, ce nu agreau proiectul, sunt astăzi mândri de el și îl promovează intens! Construim Arena lui Dobrin! Construim un oraș al sportului!” – Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești.
„Este cea mai mare investiție de care Piteștiul beneficiază după 1990! Este susținută financiar în proporție de peste 98% de statul român, deci nu avem o presiune pe bugetul local, ci doar avantaje pentru oraș! A fost într-un ceas bun! În 30 septembrie 2022 am predat la Compania Națională de Investiții studiul de fezabilitate și hotărârea de consiliu local privind obiectivul de investiții, apoi am urmat etapele proiectului nostru – de la obținerea finanțării, la demolarea stadionului și aducerea la UAT a unor suprafețe de teren ce ne erau necesare! Am reușit!” – Lucrețiu Tudor, administrator public al municipiului Pitești.
Valoarea totală a investiției, prin Compania Națională de Investiții, se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro, din care finanțarea de la bugetul local este de 1,7%.
„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.