Conducerea Clubului FC Argeș nu-şi uită gloriile. Azi a adus un pios omagiu celui care a fost marele fotbalist Ilie Bărbulescu.
Astăzi, 24 iunie, Ilie Bărbulescu ar fi împlinit 65 de ani. Primii pași în fotbal i-a făcut la Centrul de juniori al lui FC Argeş. A promovat în prima echipă în anul 1974, evoluând la FC ARGEȘ în 209 meciuri în prima divizie şi înscriind 14 goluri. A debutat ca mijlocaş stânga, remarcându-se printr-un travaliu deosebit între cele două careuri si printr-un şut foarte puternic.
A fost, într-un fel, urmaşul lui Prepurgel, în privinţa şutului şi travaliului din teren. Dar Bărbulescu a jucat la fel de bine şi pe postul de fundaş stânga în a doua parte a carierei sale. A fost selecţionat de 5 ori în prima reprezentativă a tării şi de mai multe ori în selecţionatele de tineret, juniori şi olimpică.
În anul 1982 s-a transferat la FC Olt, apoi la Petrolul Ploieşti şi din 1984 la Steaua Bucureşti, unde a cunoscut o frumoasă ascensiune, titularizat pe postul de fundaş stânga. Acolo, Bărbulescu a cunoscut satisfacţia victoriei supreme – câştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a Supercupei Europei şi meciul finalei Cupei Intercontinentale la Tokyo.
Ilie Bărbulescu s-a remarcat printr-un joc exact, sobru şi constant, fundaş lateral de mare travaliu, harnic şi conştiincios, dotat cu bună viteză de deplasare, cu incursiuni frecvente în atac şi şuturi puternice de la distanţă.
După aceste mari succese a urmat şi fireasca perioadă de reflux. Şi Ilie a fost cedat Petrolului, din toamna anului 1987. Evident, i-a fost foarte greu să se acomodeze într-o echipă mică şi a încercat să revină acasă, la Piteşti. După numai 3 jocuri, Ilie şi-a dat seama că nu mai poate reînnoda firul întrerupt cu ani în urmă, găsindu-şi salvarea într-o mică echipă din Dobrogea, Marina Mangalia, pe care a şi antrenat-o şi cu care a promovat în Divizia B.
A fost desemnat maestru al sportului şi a fost distins cu Meritul Sportiv – Clasa I.
Pe 1 februarie 2020 a plecat dintre noi, prea devreme, lăsând un gol imens în inima celor ce l-au iubit.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.