În perioada 23-30 septembrie 2023 se desfășoară, în toate țările Uniunii Europene, ediția din acest an a evenimentului „Săptămâna Europeană a Sportului”.

Piteștiul este unul dintre zecile de orașe românești în care acest proiect își propune să atragă peste 100.000 de oameni, la nivel național, care să facă mai multă mișcare. Săptămâna Europeană a Sportului va fi deschisă, la Pitești, prin organizarea unor activități sportiv-demonstrative, sâmbătă, 23 septembrie, între orele 10:00 și 11:00, în Piața Primăriei.

În cadrul evenimentului, piteștenii mari și mici vor avea ocazia să asiste la demonstrații de baschet, volei, karate sau box, susținute de către sportivii clubului FC Argeș și ai CSM Pitești.

De asemenea, în data de 30.09.2023 va avea loc crosul #BeActive, la care sunt invitați să participe, alături de copiii și tinerii piteșteni, toți iubitorii de mișcare, indiferent de vârstă: ora 10:00 – START Trivale, Palatul Copiilor Pitești – ITM Argeș – str. Victoriei – FINISH și premiere în Piața Primăriei, între orele 11:00 și 12:00.

Primăria Municipiului Pitești este partener în organizarea acestor evenimente, alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, Consiliul Județean Argeș, Prefectura Județului Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Clubul FC Argeș și Clubul Sportiv Municipal Pitești.

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul şi activitatea fizică în întreaga Europă. Noua campanie #BeActive a Uniunii Europene promovează un stil de viață activ și sănătos și contribuie la conștientizarea importanței sportului și a vieții active pentru sănătatea și starea de bine a comunităților.

La ediţia din 2022, peste 111.000 de români din 42 de judeţe au făcut mişcare în cadrul proiectului #BeActive, care promovează sportul sub orice formă, la orice vârstă și pentru toată lumea, pentru cetățeni mai sănătoși și oameni mai fericiți.

„Ne dorim să creștem gradul de conștientizare privind importanța vieții active, pentru că sportul de performanță este important, dar cel puțin la fel de important este să avem o populație activă, cu o stare de sănătate bună. Transmitem mesajul campaniei #BeActive alături de ambasadorii proiectului, de numeroșii noștri parteneri publici și privați, iar împreună ne dorim să facem din România o țară mai activă. Le mulțumim tuturor pentru implicare și vă invităm la sport!”, a declarat doamna Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport – Organism Naţional de Coordonare a Săptămânii Europene a Sportului 2022-2023.

Derulat în parteneriat cu numeroase entități publice și private, proiectul și evenimentele organizate în cadrul acestuia pot fi cunoscute de către public în detaliu, prin platforma Romania #BeActive.

#sportulestesanatate

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.