Sezonul 2022 de raliuri continuă în luna mai cu una dintre cele mai interesante etape de asfalt din România: Raliul Argeșului, programat în perioada 21-22 mai, conform Rallymax.ro. Cu coeficient 1,2, etapa din Pitești va avea un program similar cu anul trecut, cu 130 de kilometri de probă specială programați pe durata a două zile de concurs (sâmbătă-duminică). Noutatea majoră o reprezintă revenirea superspecialei din preajma stadionului, în lungime de aproape 8 kilometri, care a strâns în 2019 mii de fani pe margine.

Un total de 77 de echipaje vor porni în Raliul Argeșului 2022, dintre care 62 în Campionatul Național de Raliuri Betano, 4 în Campionatul Național de Vehicule Istorice și 11 echipaje în Rally2. Cele două echipe care se luptă pentru titlul național sunt ambele înscrise: Napoca Rally Academy și Omega Rally Team.

Lupta pentru victorie se va da între aceiași favoriți: Simone Tempestini, la bordul Porsche-ului 997 RGT, Sebastian Barbu și Andrei Gîrtofan, ambii cu modele Rally2. Pe lângă cele două Skoda Fabia de top, alte 8 modele R5/Rally2 vor fi prezente la Pitești, pilotate de către Adrian Teslovan, Bogdan Cuzma, Cristi Dolofan, Eugen Cărăgui, Jean Tatu Sr., Mihai Manole, Martin Surilov și Andrei Cașcaval.

Clasa RC2N va avea parte de dueluri serioase, cu 8 piloți la start, recordul sezonului până în prezent. Cu revenirea lui Vali Porcișteanu, a lui Răzvan Trișnevschi sau a lui Adrian Grigore, lupta pare una intensă pentru victorie. Cei trei se vor duela pentru primele locuri cu Cristi Timisică, Bogdan Talașman, Răzvan Nechifor, Ioan Mihuț și Emil Vincze, cei care s-au aflat deja la start în primele două etape din 2022.

Cum Raliul Argeșului nu este etapă pentru cupa monomarcă 208 R2 CUP, numărul modelelor R2 aflate la start este mai mic decât în etapele precedente. Totuși, lupta în categoria mașinilor cu tracțiune nu va duce lipsă de spectacol, cu Norbert Maior, Vlad Cosma, Cristi Sugar, Dănuț Budai, Marius Sîncrăianu sau Jean Tatu Jr. fiind favoriți. În clasa RC4 (și în categoria FWD) vor lua startul și piteșteanul Alexandru Gheorghe, Bogdan Gheorghiu, Ovidiu Costea, Andrei Coreanu, Ekaterina Stratieva și Daniel Grămadă, ultimul concurând cu un Renault Clio Rally4, o premieră pentru probele din România.

Trei cupe monomarcă își vor desfășura a treia etapă în Raliul Argeșului, cu Clio Rally5 Trophy având la start același număr de patru piloți: favoritul local Costi Tudose, Mihai Dumitrescu, Ionuț Zăbavă și Catherine Rădulescu. În Swift Cup, cinci mașini se vor lupta pentru podium: debutanții Andrei Gheorghiu, Alexandru Benga și Alin Fulga, dar și favoriții David Tarța și Paul Popa, care vor avea probabil un nou duel superb pentru victorie. Cupa Dacia aliniază la start 8 mașini, principalii favoriți fiind Victor Supuran, Sebastian Scîrlet, Răzvan Ungureanu și Ioan Dănilă.

Patru piloți se vor lupta pentru victorie în cadrul clasei NAT11, cu două nume noi la start: Bogdan Năstase și Dorin Banciu sunt la primul raliu din 2022, alăturându-se lui Dragoș Popa și lui Bogdan Moldovan. În clasa NAT 12 pornesc șapte piloți: Ciprian Lupu, Dorin Costea, Samuil Mircea, Ionuț Șimon, Ionuț Ienășel, Emanuel Resiga și George Marcu.

În Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, patru piloți se vor lupta pentru victorie în aplauzele fanilor locali: Dorin Alexandrescu, Levente Kovacs, Cătălin Ghigea și Daniel Turzai. În Rally2, doar 11 mașini se vor afla la start, numărul fiind cel mai mic din 2022. Cătălin Ienășel, Attila Jakab, Eduard Georgescu pornesc în postura de favoriți după duelul strâns din Raliul Harghitei, însă surprizele pot să apară pe probele din județul Argeș.

Noutăți sau schimbări:

  • Cristi Dolofan va concura alături de Sebastian Itu.
  • Mulți piloți se află la prima prezență a sezonului 2022: Eugen Cărăgui, Andrei Cașcaval, Vali Porcișteanu, Bogdan Năstase, Răzvan Trișnevschi, Dorin Banciu, Adrian Grigore, Alexandru Gheorghe.
  • Andrei Cașcaval va „alerga” cu o Skoda Fabia R5.
  • Ioan Mihuț face a treia schimbare de mașină de concurs din 2022: va participa cu un Mitsubishi Lancer EVO X.
  • Alexandru Gheorghe are un copilot nou – Dragoș Dinu.
  • Daniel Grămadă face trecerea din Rally2 către CNR și va debuta cu un Renault Clio Rally4.
  • Răzvan Ungureanu va concura altături de Aurelian Măluțan.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.