Școala Gimnazială Albeștii de Argeș (director, prof. Claudia Lifoe) vă invită la concurs! Acesta se va desfășura anul acesta în data de 27 noiembrie 2021, zi în care se va face expoziția cu lucrările primite. Perioada de înscriere a lucrărilor este până pe 20 noiembrie 2021.
Concursul se adresează elevilor talentați din învățământul preșcolar, primar și gimnazial din județ. Lucrările vor avea ca temă principală TOAMNA – anotimp al bogăției și al culorilor; tema este unică pentru toți participanții. Acesta se va desfăşura la Școala Gimnazială Albeștii de Argeș, în perioada 1 octombrie-10 decembrie 2021, după următorul program: etapa de promovare a Concursului în școli și în mass-media, 20-30 octombrie 2021; etapa de înscriere a elevilor, 30 octombrie-20 noiembrie 2021; fișa de înscriere (Anexa 1) – https://drive.google.com/file/d/1h1OUBBpdhqby-SRVHBm4nwQQUuft4kqU/view?fbclid=IwAR3G2D8ppGCCpcbpvhty855bZO0gvIuHCH7AQJcU5QTOZkM47nepbZEsaL4 – se trimite împreună cu lucrările elevilor prin Poșta Română, la adresa: Școala Gimnazială Albeștii de Argeș, Strada Principală, localitatea Albeștii de Argeș, județul Argeș, cod poștal 117005 sau pe e-mail, la adresa: alleexa85@yahoo.com; etapa de concurs, 27 noiembrie 2021 (expoziție); etapa de jurizare și premierea – 2 decembrie 2021. Elevii câștigători vor primi diplome, iar cadrele didactice vor primi adeverințe de participare.
Concursul se organizează pe patru secțiuni:
- Secțiunea de Creație Literară, participare indirectă, organizată pe trei niveluri de vârstă: Nivelul 1 – clasa a IV-a; Nivelul 2 – clasa a V-a, a VI-a; Nivelul 3 – clasa a VII-a, a VIII-a. Elevii vor redacta o creație literară proprie în PROZĂ sau VERSURI având ca temă „TOAMNA – ANOTIMPUL BOGĂȚIEI ȘI AL CULORILOR”. LUCRĂRILE VOR FI SCRISE DOAR CU LITERE DE MÂNĂ, pe format A4 (1-2 pag.). Lucrările se trimit prin poștă. Lucrările se vor eticheta în colțul din dreapta jos (pe spate), cu majuscule, astfel: numele și prenumele elevului, titlul lucrării, școala de proveniență, clasa și numele și prenumele cadrului didactic îndrumător. Eticheta va fi prinsă cu agrafe de birou –https://drive.google.com/file/d/1h1OUBBpdhqby-SRVHBm4nwQQUuft4kqU/view?fbclid=IwAR3G2D8ppGCCpcbpvhty855bZO0gvIuHCH7AQJcU5QTOZkM47nepbZEsaL4.
- Secțiunea de Creație Plastică – participare indirectă, creație plastică proprie în culori (Nivelul 1 și Nivelul 2) și acuarele (Nivelurile 3, 4, și 5), (A4 – pentru preșcolar și primar; A3 – pentru gimnaziu) sau colaj (Nivelul 1, 2 și 3). Organizată pe cinci niveluri de vârstă: Nivelul 1 – preșcolari și CP; Nivelul 2 – clasa I, clasa a II-a; Nivelul 3 – clasa a III-a, clasa a IV-a; Nivelul 4 – clasa a V-a, clasa a VI-a; Nivelul 5 – clasa a VII-a, clasa a VIII-a. Lucrările se vor eticheta în colțul din dreapta jos (pe față), cu majuscule, astfel: numele și prenumele elevului, titlul lucrării, școala de proveniență, clasa și numele și prenumele cadrului didactic îndrumător. Eticheta va fi prinsă cu agrafe de birou. Lucrările se trimit prin poștă.
- Secțiunea de Fotografie – participare indirectă, fotografii cu tema concursului, de preferat dimensiunea formatului A5, sau o altă dimensiune în funcție de aparatul folosit. Organizată pe două niveluri de vârstă: Nivelul 1 – clasa a V-a, clasa a VI-a; Nivelul 2 – clasa a VII-a, clasa a VIII-a. Fotografiile se vor eticheta în colțul din dreapta jos (pe spate), cu majuscule, astfel: numele și prenumele elevului, titlul lucrării, școala de proveniență, clasa și numele și prenumele cadrului didactic îndrumător. Eticheta va fi prinsă cu agrafe de birou. Fotografiile se trimit prin poștă.
- Secțiunea de Recitare poezii, participare indirectă – materiale audio cu recitarea unei poezii de toamnă. Oganizată pe două niveluri de vârstă: Nivelul 1 – clasa a V-a, clasa a VI-a; Nivelul 2 – clasa a VII-a, clasa a VIII-a. Materialele video se vor trimite pe adresa de e-mail: alleexa85@yahoo.com împreună cu acordul și fișa de înscriere. Fiecare material video va fi denumit cu numele elevului înregistrat, iar în paranteză se menționează clasa.
Criteriile de evaluare sunt acestea:
a. Secțiunea de Creație Literară: încadrarea în temă (concordanța între titlu și conținut); viziune personală, originală, asupra temei propuse; organizarea ideilor în scris; acuratețea și bogăția limbajului; stilul și vocabularul adecvate conținutului; respectarea regulilor de ortografie și punctuație; așezarea corecta în pagină.
b. Secțiunea de Creație Plastică: încadrarea în temă; gradul de acoperire al lucrării, armonia cromatică; originalitate; aspect îngrijit.
c. Secțiunea de Fotografie: încadrarea în temă; originalitatea.
d. Secțiunea de Recitare poezii: alegerea unei poezii potrivite temei concursului; exprimarea corectă; transmiterea unei emoții și a unui mesaj.
Profesorul coordonator poate să înscrie în concurs maxim 4 elevi. Lucrările se vor eticheta în colțul din dreapta jos (pe față sau pe spate), cu majuscule, astfel: numele și prenumele elevului, titlul lucrării, școala de proveniență, clasa și numele și prenumele cadrului didactic îndrumător.
Jurizarea lucrărilor se va face de către profesori de specialitate, de Limba și literatura română și Desen, pe parcursul zilei de concurs. Se vor acorda premiile pentru fiecare clasă, astfel: un premiu întâi, un premiu al doilea, un premiu al treilea și două mențiuni.
În data de 27 noiembrie 2021, se va organiza o expoziție cu lucrările elevilor la Școala Gimnazială Albeștii de Argeș. Organizatorul va lua toate măsurile necesare pentru desfășurarea concursului în condiții optime, însă nu își asumă răspunderea pentru eventualele nemulțumiri ale participanților în legătură cu jurizarea lucrărilor care nu îndeplinesc cerințele din regulament. Nu se admit contestații dacă nu se îndeplinesc cerințele din regulament. Nu se acordă premii în obiecte sau bani. ATENŢIE: NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE!
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.