De cele mai multe ori, mersul în colectivitate este, atât pentru copii, cât și pentru părinții lor, un moment de impact emoțional puternic. Prima zi de creșă/grădiniță va trece cu greu pragul uitării mai târziu; copiii vor fi curioși, entuziasmați sau speriați, totul în funcție de povestioarele părinților.

Tocmai din acest motiv, micuţii din comuna Bradu, alături de părinţii lor, au păşit cu emoţie, dar şi cu speranţă în această dimineaţă în Creşa Geamăna. Acolo au fost aşteptaţi cu braţele deschise de întregul personal, alături de directorul instituţiei, Ioana Nicolae. Oaspeţi de seamă au fost edilul-şef al localităţii, Dănuţ Stroe, viceprimarul Gheorghe Negoi, consilierul local Adrian Ion, precum şi reprezentanţi ai clerului, ai IPJ şi ISU Argeş.

După oficierea unei scurte slujbe de binecuvântare a copiilor şi a personalului, urmate de mesajul ÎPS Calinic Argeşeanul şi urări de bine şi succes în activitate, precum şi de sfinţirea creşei, a luat cuvântul primarul Dănuţ Stroe, cel care a spus următoarele:

„Ţin să mulţumesc doamnei director, doamnelor educatoare şi întregului personal de la această creşă care au făcut posibil ca acest început de an şcolar să se facă în cele mai bune condiţii! În această vară s-a lucrat aici din plin. A trebuit să micşorăm o sală mai mare, s-o recompartimentăm, pentru a mai crea încă o grupă. Iar acest lucru s-a întâmplat datorită cererilor foarte multe primite de la dvs., cei care aţi dorit să vă înscrieţi copilaşii aici, la Creşa Geamăna.

Îmi pare rău că acest proiect de creşă nu a fost mai mare pe PNDL 2 şi a trebuit să-l accesăm pe cel standard. Vă promit însă că în următorii ani o să accesez fonduri pentru a înfiinţa o altă creşă, deoarece am văzut dorinţa dvs. de a păstra copiii aici. O spun răspicat: Creşa Geamăna concurează cu cele mai bune instituții de educație timpurie similare din judeţ! Încă o dată vreau să le felicit pe doamnele care lucrează aici şi să vă asigur că personalul este foarte bine pregătit. De asemenea, afirm cu toată responsabilitatea faptul că micuţii dvs. sunt în siguranţă aici!

Trebuie să amintesc şi faptul că în acest an am accesat 7 miliarde lei vechi (n.r. – 700.000 lei) prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru dotarea tuturor unităţilor de învăţământ din comună cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale. Sperăm ca odată cu implementarea acestui proiect, învăţământul la noi, în Bradu, să se facă mult mai uşor, să fie mult mai accesibil pentru copiii dvs. şi, de ce nu, să fie şi mai atractiv şi mai distractiv.

Părinţilor le doresc să fie alături de micuţi şi să-i sprijine permanent. Ştiu că este o muncă grea, şi eu sunt bunic de 5 luni de zile şi ştiu ce înseamnă să ai un copil mic. Peste vreun an şi jumătate, probabil că o să încep şi eu munca de creşă… Vă doresc să aveţi un an bun, cu succes şi să ne vedem cu bine data viitoare. Probabil cu ocazia Crăciunului o să ne vedem aici în aceeaşi formulă. Doamne-Ajută să ne revedem cu bine!

Cadrelor didactice, doamnelor educatoare, întregului personal îi doresc sănătate, putere de muncă şi multă răbdare cu aceşti micuţi, să-i îndrumăm în această etapă importantă în viaţa lor şi spre formele de învăţământ pe care le vor urma fiecare dintre ei”.

De asemenea, directorul instituţiei de învăţământ preşcolar, Ioana Nicolae, a avut următorul mesaj: „Ţin să mulţumesc public tuturor celor care au făcut posibilă recompartimentarea creşei şi finalizarea lucrărilor atât de rapid. Colegilor le cer să nu se grăbească şi să aibă foarte multă răbdare cu cei mici. Tuturor le urez succes, sănătate şi VĂ ASIGURĂM CĂ ÎMPREUNĂ VOM FI O ECHIPĂ PENTRU COPIII DVS.!”.

De cele mai multe ori, primele zile de asimilare cu mediul nou de la creșă/grădiniță pot fi văzute de către unii părinți și copii ca fiind dificil de gestionat într-un mod cât mai sănătos din punct de vedere psihologic. Însă această stare va trece imediat ce micuţul va reuși să cunoască mai bine grupul de copii și se va simți apropiat de educator. În final, despărțirea matinală de părinți va fi una naturală, cu mai puțin disconfort resimțit de copil și cu multă curiozitate în legătură cu surprizele pe care le rezervă colectivitatea…

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.