Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, a depus dosarul de candidatură pentru acordarea calității de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
În urma selecției realizate la nivel national, pe 29 iulie, Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş a obținut statutul de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
Vineri, 16 septembrie, la sediul Consiliului Județean Argeș a avut loc ședința tehnică a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO coordonată de secretarul general al Comisiei, Madlen Şerban. Ședința s-a desfășurat atât în format fizic, parteneri ai Comisiei Naționale a României pentru UNESCO din toată țara au venit în Argeș, cât și în format online, cu participarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și a Asociației Comunelor din România.
Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, directorul Direcției Cultură, Turism și Tineret, Roxana Stoenescu și managerul Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, Elena Iagăr, au fost gazde și organizatori ai evenimentului. Deputatul Simona Bucura Oprescu a răspuns invitației în calitatea de președinte al Comisie pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.
„Parteneriatul cu UNESCO România ne onorează și reprezintă atât o formă de recunoaștere a activității Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş cât și a susținerii pe care Consiliul Județean Argeș o acordă păstrării și promovării meșteșugurilor, tradițiilor și obiceiurilor din județul nostru, dar și conservării și valorificării patrimoniului cultural imaterial. Parteneriatul cu UNESCO România ne permite să ne facem cunoscute aceste valori în cele 192 de țări care, împreună cu România, sunt membre ale UNESCO” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.
Statutul de Partener Instituţional acordat de CNR UNESCO reprezintă o formă de susţinere şi confirmare cu valenţe reputaţionale, însă el nu implică aspecte financiare şi nici nu dă instituţiei argeşene dreptul de a utiliza infrastructura Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.
Totuşi, graţie acestui statut, se acordă dreptul de a utiliza logo-ul oficial al CNR UNESCO.
Primul eveniment organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti sub sigla CNR UNESCO a fost Tabăra Internaţională de Meşteşuguri „Tradiţii din regiunea ta” ce a avut loc la Cabana Voina, în perioada 30 august-2 septembrie 2022.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.