Sărbătoarea Nașterii Domnului are o semnificație aparte în viața credincioșilor, creând o atmosferă de bucurie și un farmec cu totul specific în trăirea religioasă. La aceasta contribuie tradiția străveche a colindelor, care vestesc evenimentul venirii Fiului lui Dumnezeu în lume într-o manieră plină de duioșie și frumusețe. Colindele vin din adânc de istorie creștină și românească, formându-se odată cu poporul român și cu răspândirea creștinismului pe meleagurile noastre.

În seara zilei de 19 decembrie a fost organizată o Seară de colinde, cu binecuvântarea și în prezența Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Prezentatorul evenimentului a fost părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu – consilier Cultural și Comunicații Media, care a vorbit despre perioada specială în care ne aflăm și a prezentat corurile care vor aduce Vestea Nașterii Pruncului Iisus.

Primul grup de colindători a fost de la Școala de Excelență „Sfânta Muceniță Filoteia” din Pitești, coordonat de părintele Cristian Gherghina, fiind urmați de copiii de la Ansamblul „Topologul”, îndrumați de părintele Bogdan Lupu.

Programul de colinde a continuat cu alți invitați. Corul de copii „Mărturisitorii”, dirijat de doamna profesor Ileana Machidon, dar și elevii Liceului Tehnologic „Ferdinand I”, dirijați de eleva Gabriela Savu, au adus bucuria colindelor în vechea Catedrală a Sfântului Neagoe Vodă Basarab.

Invitatul special a fost Grupul Psaltic „Neagoe Vodă Basarab” al Catedralei Voievodale, alcătuit din clerici, teologi și iubitori ai muzicii, fiind la prima sa apariție. Colindele psaltice au bucurat sufletele celor prezenți.

În finalul manifestării, Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a rostit un cuvânt de învățătură, mulțumind tuturor celor care s-au ostenit și au cântat în frumoasa Catedrală, dorind sărbători cu bine și sănătate participanților!

Evenimentul cultural a fost organizat de părintele Paul Solomon – Eclesiarhul Catedralei care, împreună cu un grup de voluntari, au oferit daruri tuturor colindătorilor.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.