Există o dezbatere națională referitoare la scăderea vârstei de vot, de la 18, la 16 ani. Este vârsta la care copiii sunt, ori la liceu în clasa a X-a, ori stau acasă și lucrează „la negru” (sau cu acordul legal al părinților), pentru a putea trăi, așteptând să facă 18 ani și să poată lua viața în piept… Prin Europa sau pe altundeva.

Dreptul la vot al celor mici poate fi oarecum asemuit cu dreptul la vot al tuturor celorlalți. Cu toții ne inspirăm din ceea ce ne prezintă mass-media, dar și ceea ce vedem în viața reală, pe care cu toții o trăim… așa cum putem. Fiecare o percepem după cum vedem și interesul statului, pentru viitorul poporului.

Deci, în situația de fapt, în care Codul muncii dă posibilitatea angajării în câmpul muncii la vârste fragede (în anumite condiții), atunci putem considera că și copiii de 16 ani pot fi capabili să știe ce-și doresc din punct de vedere al opțiunii politice.

Deci… vot să fie!

Cătălin Gherzan, președintele Partidului Umanist Social Liberal, filiala Argeș

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.