În orașul nostru funcționează din acest an școlar o grădiniță nouă și modernă, finanțată prin PNDL II (Planul Național de Dezvoltare Locală).

„Am muncit foarte mult la acest proiect și mă bucur la fel de mult că am reușit să-l finalizăm, iar copiii au toate condițiile aici. Nu s-a mai construit la Curtea de Argeș o grădiniță de peste 30 de ani!”, a spus primarul Constantin Panțurescu.

Clădirea are toate facilitățile necesare bunei desfășurări a activității preșcolare în condiții moderne. Primarul Panțurescu a stat de vorbă cu cei mici și i-a întrebat dacă le place noua lor grădiniță, iar copiii și-au exprimat entuziasmul așa cum știu ei, prin strigăte de bucurie.

Valoarea totală a investiției „Grădiniță cu program prelungit pentru cinci săli de grupă, de pe strada Eroilor din municipiul Curtea de Argeș”, finanțată în cadrul Programului Național de Investiții PNDL II, este de 3.184.282,76 lei (TVA inclus). Din această sumă, 3.032.739,06 lei (TVA inclus) este valoarea finanțată prin Programul National de Investiții PNDL II, și 151.543,70 lei (TVA inclus) valoare finanțată de la bugetul local al Municipiului Curtea de Argeș.

Suprafața construită este de 890,33 mp, iar suprafața desfășurată de 1.044,69 mp.

Grădinița are cinci săli de grupă pentru copii cu grup sanitar propriu fiecărei grupe, zonă filtru/vestibule, cabinet medical și izolator, în direct legătură cu accesul principal, spațiu administrativ și de conducere, zonă tehnico-gospodărească amplasată la demisol alcătuită din bucătărie, oficiu alimentar, spălătorie, uscătorie și călcătorie.

Nucleul pentru grupa de copii este alcătuit din camera de grupă pentru joc și odihnă, zona pentru educatoare și grup sanitar.

„Mai avem o veste bună pentru părinți – în scurt timp va fi dată în folosință și creșa de pe strada Unirii, cu patru săli de grupă”, a mai spus primarul Constantin Panțurescu. Și aceasta este o primă investiție de acest gen care se realizează la Curtea de Argeș după zeci de ani. Cererile pentru un loc la creșă sunt foarte multe, iar noua locație va rezolva problema!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.