Harta de risc la inundaţii este documentaţia care indică pentru zonele inundabile, în diverse scenarii (la diverse probabilităţi de depășire a debitului maxim), pagubele materiale şi umane potențiale.

Harta de hazard la inundații constituie documentul pe care este reprezentată extinderea zonelor potențial inundabile din albiile majore ale râurilor (inclusiv adâncimi) pentru viituri al căror debit maxim este caracterizat de diverse probabilități de depășire: 0,1% (probabilitate mică de depășire), 1% (probabilitate medie de depășire) și 10% (probabilitate mare de depășire).

În cadrul elaborării acestor materiale au fost delimitate zonele cu potențial risc la inundații, hărțile fiind un instrument esențial care oferă suport în luarea deciziilor privind managementul riscului la inundații. Documentele urmează să fie integrate în Planurile de Apărare locale și județene.

Avizarea a avut loc în cadrul sedinței extraordinare a Comitetului de Bazin Argeș-Vedea.

În acest context a fost prezentat întregul proces de realizare, dar și modalitatea de accesare și de consultare a hărților reactualizate, astfel încât autoritățile publice și cetățenii interesați să le poată vizualiza și utiliza într-un mod cât mai eficient.

Proiectul „Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a 2-a si a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundații – RO-FLOODS” este derulat de Ministerul Mediului – România, împreună cu Apele Române si cu sprijinul Băncii Mondiale.

Apele Române Argeș-Vedea

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.