Postarea medicului Andrei Găitan, subiectivă sau nu, îndreptățită sau nu în toate aspectele sale, constituie o nouă palmă dată sistemului de sănătate argeșean. Presa centrală, societate civilă, toată lumea se întreabă, din nou, ce se întâmplă la Spitalul Județean Pitești.

Nu este prima oară când un medic se plânge de relația deficitară cu managementul instituției. Lipsa comunicării este una evidentă, astfel nu am fi fost părtași la această izbucnire în spațiul public.

Doctori cu notorietate au plecat, rând pe rând, de la Spitalul Județean Pitești, și nu pentru că sunt leneși sau au optat pentru spitale care îi întrebuințează mai puțin. Și ei transmiteau, ceva mai subtil, același lucru: este o mare fractură de comunicare între managementul spitalului și restul personalului.

Nu voi spune că cei de la Consiliul Județean Argeș au operat numiri politice, pentru că aceste numiri au fost făcute din rândul medicilor, deci al personalului de specialitate și este important să avem manageri din zona medicală în fruntea spitalelor.

Spun doar că același management a mai fost rodat, cu aceleași rezultate extrem de proaste. Nemulțumirile la adresa conducerii au răzbătut constant în mediul public și, cu toate acestea, administrația a ignorat constant vocea medicilor.

Nu știu care este politica în materie de locuințe de serviciu a Spitalului Județean Pitești și pe ce criterii sunt acordate. Cred, însă, că ar fi productiv ca primarul Piteștiului să analizeze speța împreună cu președintele Consiliul Județean Argeș și, dacă vor considera oportun, să identifice o soluție, fie din zestrea locativă a Piteștiului, fie din cea a „Județului”.

În calitate de consilier local, consider că Piteștiul poate oferi un astfel de sprijin la nevoie, căci mulți dintre pacienții comunității noastre se tratează aici.

Nu comentez dacă medicul ar fi trebuit sau nu să-și susțină o chirie, spun doar că, în mod repetat, administrația județeană este cea care s-a bătut cu pumnii în piept că oferă toate condițiile pentru medicii care fac naveta, numai să vină și să rămână.

Mai cred, de asemenea, că acest gen de scandal putea fi evitat dacă ar fi existat un minim dialog. De aceea consider că, în acest moment aflându-ne, indiferent de unde atârnă dreptatea mai greu, situația poate fi tranșată printr-o atitudine deschisă și productivă.

Mesajul doctorului Andrei Găitan a devenit viral la nivel național, iar subiectul ne face deja rău. Nu cred că ne mai permitem ca Spitalul Județean Pitești să aibă imaginea unuia care își pune medicii pe fugă!

Mihai Coteţ, preşedinte PNL Piteşti

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.