„Doamne, Cela Ce ai trimis pe Prea Sfântul Tău Duh în ceasul al treilea Apostolilor Tăi, pe Acela, Bunule, nu-L lua de la noi, ci ni-L înnoiește nouă, celor ce ne rugăm Ție”.
Astăzi, 6 iunie 2022, elevii Școlii Gimnaziale Dobreşti, însoțiți de cadrele didactice, au venit în biserica Parohiei Dobreştii de Sus, din Protopopiatul Topoloveni, pentru a asculta cuvântul plin de învățătură rostit de preoții ce păstoresc comuna Dobreşti.
După rugăciunile începătoare, părintele Alin Dinu le-a vorbit copiilor despre marele praznic al Pogorârii Duhului Sfânt, subliniind faptul că astfel s-a întemeiat în chip văzut Biserica lui Hristos. De asemenea, li s-a explicat celor prezenți că harul Duhului Sfânt, ca energie necreată divină, se revarsă liber peste întreaga făptură, iar noi primim darurile sale bogate: „înțelepciunea, înțelegerea, sfatul, puterea, cunoștința, temerea de Dumnezeu și buna credință” (Is. 11, 2).
Datorită faptului că am sărbătorit de curând „Ziua Copilului”, respectiv „Ziua Învățătorului”, preoții Adrian Isăroiu și Eduard Ene le-au amintit copiilor care sunt îndatoririle creștinești pe care le au aceștia față de părinții și dascălii lor.
„Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta…” (Ieșire 20, 12).
„Adu-ți aminte că părinții ți-au dat viață; ce le vei da tu, în schimb, pentru ceea ce au făcut ei pentru tine?” (Is. Sirah 7,29).
Elevii au înțeles că cinstirea pe care o datorăm părinților se extinde chiar și după moarte, când suntem datori să le respectăm voința cea din urmă, să le cinstim memoria, să le îngrijim locul de veci, să ne rugăm pentru odihna sufletului lor, fie în rugăciunile noastre obișnuite, fie în zilele rânduite de biserică pentru pomenirea lor.
În cele din urmă, părintele Adrian Isăroiu a răspuns la întrebările copiilor legate de religia și credința creștină, încheind cu îndemnul ca aceștia să participe la Sfânta Liturghie chiar și în perioada vacanței mari.
Elevii au primit iconițe și dulciuri, dar mai ales s-au îmbogățit cu multe învățături folositoare în Biserică și societate.
„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.