Stimați cetățeni,

Având în vedere numărul mare de deşeuri reciclabile generat pe raza comunei Corbeni, s-a suplimentat ridicarea acestora cu încă o zi pe lună. Așadar, deșeurile selective se vor ridica atât în a doua zi de marți din lună, cât și în ultima zi de marți din luna respectivă!

Ce înseamnă colectarea selectivă?

Colectarea selectivă este una dintre etapele reciclării, împreună cu separarea și procesarea unora dintre componentele deșeurilor. Practic, aproape toate materialele ce compun deșeurile se pot recicla, dacă suntem atenți la modul în care facem acest lucru: hârtia, sticlă, plasticul, aluminiul, metalul sau lemnul.

Cum separăm deșeurile?

Procesul de separare este extrem de simplu și presupune disciplină și atenție atât la birou, cât și acasă.

Atragem atenția asupra unui lucru, pentru că am observat că este o greșeală comună, pe care multă lumă o face. În cazul deșeului menajer, este important că acesta să fie colectat în containerul potrivit. Dacă avem o farfurie din plastic pe care am mâncat, acesta nu se aruncă la plastic, deoarece a fost contaminată cu produs.

La fel și în cazul sticlelor de suc, șervețelelor sau orice suprafață murdară. Dacă doriți să reciclaţi la plastic sticlele de suc, acestea trebuie spălate cu apă înainte, pentru a le decontamina.

De ce este importantă colectarea selectivă?

Există nenumărate beneficii pe care acest proces le aduce comunității și planetei, însă este important că noi să conștientizăm și să încercăm să facem diferența. Cel mai mic gest contează și, dacă ne uităm pe statistici, avem nevoie să ne unim forțele și să „provocăm” un impact pozitiv, folosindu-ne de toate armele noastre.

Înțelegem ce înseamnă un comportament responsabil, calculat și integru:

  • Reprezentăm un exemplu pentru alți oameni responsabili care doresc să aducă plus-valoare comunității în care trăiesc.
  • Protejăm mediul înconjurător: mai puține deșeuri ajung la gropile de gunoi.
  • Conservăm resursele naturale și utilizăm în procesul de producție materiale reciclate.
  • Salvăm materialele primare și stopăm dispariția lor.
  • Reducem gradul de poluare și contribuim la un nivel de sănătate publică optim, fără a amesteca deșeurile periculoase cu cele generale.
  • Stopăm focarele de infecție și ajutăm la purificarea aerului pe care îl respirăm.

Responsabil cu ecologizarea în localitate și ridicarea deșeurilor de la cetățeni este dl Daniel Ungureanu, viceprimarul comunei Corbeni, tel. +40 (740) 053 064.

Vă mulțumim pentru implicarea de a avea o localitate curată!

Primar, Nicolae Dinică

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.