Aşa cum v-am informat la vremea respectivă, POLITIKIA.ro l-a informat pe edilul şef Cristian Ciobanu că ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat în data de 15 martie 13 noi contracte de finanțare, în valoare totală de 54.321.088,44 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA. Printre ele s-a numărat şi cel pentru eficientizarea energetică a Școlii „Nicolae Velea” din Cepari, proiect ce se va derula prin Programul Operațional Regional.

La aflarea veştii, cu greu s-a abţinut să nu chiuie de fericire: „Nu vă imaginaţi cât am avut de tras cu acest proiect. Numai drumurile la Craiova, la proiectant, au fost vreo 40 la număr!… Pasul următor este să facem proiectul tehnic și, ulterior, vom organiza licitația. Având în vedere că proiectarea nu are cum să dureze mai mult de două luni, estimăm că în toamnă vor începe lucrările efectiv. Concret, se va realiza anveloparea clădirii, se vor monta pompe de căldură de mare adâncime și panouri solare. Investiția va reduce considerabil cheltuielile pentru asigurarea confortului termic și a apei calde, oferind concomitent și condiții superioare elevilor și cadrelor didactice”, a declarat primarul Cristian Ciobanu, neuitând să menţioneze şi contribuţia colegilor din Consiliul Local Cepari, cărora le-a mulţumit pentru excelenta colaborare.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.