Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 15-19 noiembrie 2021 noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial, www.centrul-cultural-pitesti.ro, acțiuni la care publicul are acces în limita a 30% din capacitatea sălii și cu respectarea normelor sanitare în vigoare:

  • Cenaclul „Armonii Argeșene”, luni, 15 noiembrie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Noul proiect sub genericul „Credință și Speranță”, inițiat și coordonat de jurnalistul de origine palestiniană Ahmed Jaber, care va demara marți, 16 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Cultura și elitele române sub Comunism din perspectiva Securității (1964-1989)”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de Limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 17 noiembrie, de la ora 11:00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
  • Dezbatere tematică și recitaluri de folclor în cadrul proiectului sub genericul „De la Vâlcea la Pitești”, coordonat de interpreta de folclor Tatiana Mărcoianu, miercuri, 17 noiembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema “Logica minții versus logica inimii”, în cadrul proiectului sub genericul „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul și jurnalistul Gheorghe Smeoreanu, joi, 18 noiembrie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Știința – provocare și destin”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Adolescenți și Mentori”, coordonat de scriitoarea și criticul literar Magda Grigore, având-o invitată pe Daniela Diaconu, director adjunct științific la Institutul de Cercetări Nucleare Pitești, eveniment care va avea loc joi, 18 noiembrie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Începuturile orașului Pitești”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii de Excepție”, susținut de muzeograful și scriitorul Octavian Dărmănescu, vineri, 19 noiembrie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Laureații Festivalului Zavaidoc”, în cadrul proiectului sub genericul „Tradiții Muntenești”, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu, avându-l invitat pe instrumentistul Constantin Gaciu, eveniment care poate fi urmărit exclusiv online.
  • Centrul Cultural Pitești și Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Pitești pun bazele Cursului (gratuit) de scriere creativă „Miron Cordun”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu. Cursul se va desfășura în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții, sâmbăta, între orele 12:00-14:00, fiind invitați și scriitori piteșteni consacrați la nivel național (Nicolae Oprea, Mircea Bârsilă, Virgil Diaconu etc). Cele mai bune creații vor fi publicate în revista de cultură „Argeș”, urmând să fie organizate și lecturi publice susținute de cursanți. „Anual va fi desemnat un participant, care se va remarca prin propriile creații, spre a primi ca premiu un sejur gratuit de o săptămână în stațiunea Neptun, oferit de Uniunea Scriitorilor din România. Înscrierile se fac începând cu data de 15 noiembrie 2021, la adresele de e-mail: cultcentre@yahoo.com și jeandumitrascu@yahoo.com„, informează Jean Dumitrașcu.

Detaliile evenimentelor pe pagina de facebook a paginii Centrului Cultural: https://www.facebook.com/centrulculturalpitesti/posts/1554548024930871.