Liderul filialei Piteşti a PMP a ţinut să facă câteva precizări la POLITIKIA.ro, în dialog cu colegul Edi Vasile. Iar cea mai importantă a fost referitoare la câte PMP există la ora actuală, care este preşedintele partidului şi care este strategia formaţiunii în perioada următoare:

„La ora actuală există un singur PMP, nu aşa cum s-a mai aruncat în spaţiul public că avem PMP-ul lui Tomac, PMP-ul lui Diaconescu ş.a.m.d. După alegerile din 2020, după demisia dlui Tomac din funcţia de preşedinte, a fost ales prin congres preşedinte dl Cristian Diaconescu împreună cu un Consiliu Naţional. Ulterior, a existat un nou congres în februarie 2022, în care a fost ales dl Tomac. Numai că dl Diaconescu nu a recunoscut acel congres şi a contestat în instanţă decizia de alegere a noului preşedinte Eugen Tomac.

Eu îl apreciez pe dl Diaconescu pentru ceea ce a făcut, mai ales pentru faptul că este un bun specialist pe politică externă, a fost ministru de resort, dar şi al Justiţiei, şi are o carieră politică impresionantă. Însă cu ceea ce a făcut şi face în partid nu sunt de acord, pentru că – de fapt – domnia sa nu are un proiect politic! Tot ceea ce-şi doreşte este să blocheze partea cealaltă, să blocheze partidul. Şi asta pentru că se discută în ultimul timp despre Alianţa Dreptei, dintre PMP, USR şi Forţa Dreptei, şi există forţe care nu doresc această alianţă pe Dreapta eşichierului politic. Cred că dl Diaconescu este cumva împins – cu voia sau fără voia domniei sale, dumnealui are o ambiţie – să se împotrivească alianţei amintite anterior!

Eugen Tomac a venit cu un proiect pentru PMP – această alianţă pe Dreapta politicii româneşti. Dl Diaconescu, din păcate, nu are niciun proiect. Singurul proiect al domniei sale este unul personal, acela de a bloca partidul. Din punctul acesta de vedere, nu sunt şi nu voi fi de acord cu dl Diaconescu. În plus, dl Tomac este preşedintele ales al PMP!”, a spus liderul piteştean Mihai Tudor.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.