Conform recensământului realizat la nivel național în 2022, populația comunei Moșoaia este de 7.883 locuitori. Față de recensământul din 2011, populația comunei Moșoaia a crescut cu 2.190 locuitori, ceea ce reprezintă o creștere de 38,47%.

Este interesant de observat că intervalul de vârstă cuprins între 0 și 49 de ani reprezintă 64,20% (față de 60%, media pe țara). În același timp, intervalul de vârstă 50-80+ ani constituie 35,80% din populație (cu mult față de 40%, media pe țară). Acest lucru indică o populație cu o vârstă medie mai tânără decât media națională.

De asemenea, trebuie menționat că și grupa de vârstă 0-9 ani se situează la un nivel mai ridicat decât media la nivel național, reprezentând 10,55% din populație. Acest procent este și el mai mare decât media națională, care se este de 10,4%.

Dintre cele 2.861 comune din România, Moșoaia se situează pe locul 104 în clasamentul comunelor după numărul de locuitori.

„În vreme ce în toată țara multe sate dispar, iar populația din mediul rural este în scădere, la noi, în comuna Moșoaia, fenomenul este cu totul altul. Populația este în creștere! Din acest motiv, comuna Moșoaia este una a transformărilor continue, a oamenilor cu spirit de inițiativă, este o comună a viitorului”, a declarat de curând viceprimarul Adrian Frîntură.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.