La scurt timp după vizita ministrului Culturii, Raluca Turcan, și a ministrului Justiției, Alina Gorghiu, oficialitățile de la centru au anunțat că Memorialul Închisoarea Pitești va fi clasat. Asta înseamnă că va fi înscris pe harta turismului cultural, acordându-i-se, astfel, importanța pe care o merită.

Recent, în Consiliul Local, am decis achiziționarea clădirii Conarg, clădire care a făcut parte din Fosta Închisoare Pitești. Mâine, în ședința de Consiliu Local, vom vota Comisia de negociere pentru aprobarea prețului cu care această clădire va fi achiziționată.

Sper ca administrația locală să se țină de cuvânt, iar subsolul clădirii să fie transformat într-un muzeu. Știm că municipalitatea dorește ca întreaga clădire să fie transformată într-una banală, de birouri, dar nu poți să faci așa ceva când în mâinile tale ții un munte de istorie. O istorie cumplită, într-adevăr, dar una din care avem de învățat unde începe și unde se termină granița umanității din noi…

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.