✋ Așa cum s-a convenit în coaliție, creșterea pragului de impozitare a pensiilor a intrat pentru dezbatere în procedură de urgență în plenul Camerei Deputaților și a fost votată ieri.

👍 Am votat neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei pentru că îi avantajează pe pensionarii cu venituri mici. Cine urmărește cu atenție politica PSD, știe că noi am susținut în permanență facilitatea scutirii de impozit pentru pensionarii cu pensiile cele mai mici. Numai că acolo unde se face un lucru bun, evident că apare și USR cu blocajul. Acum amenință cu atacul la Curtea Constituțională!

🔴 Coaliția de guvernare își dorește ca actul normativ să producă efecte de la începutul lunii viitoare, dar USR nu vrea asta și intenționează să depună sesizări la CCR.

🫸 Nu mă miră acest comportament, în condițiile în care asta este tot ce a putut face USR atunci când a guvernat și tot ce poate USR-ul lui Elena Lasconi livra în prezent. Să blocheze! Să arunce cu venin! Să livreze ură, în special la adresa pensionarilor și persoanelor care au nevoie de sprijin!

❗ Noi însă vom repeta de câte ori va fi nevoie că din cele 4,6 milioane de pensii din România: 82,5% cresc la recalculare și la următoarele indexări; 13,1% cresc la indexarea de la 1 ianuarie și la următoarele indexări și doar 4,4% vor rămâne la aceeași valoare după indexarea de la 1 ianuarie 2025 până vor fi ajunse din urmă, prin indexări anuale succesive, de celelalte pensii care au avut aceeași bază de contributivitate.

‼️ Deci nu mai ascultați de USR și AUR, care prind a fi același lucru, partide aservite altora, nu românilor!