Candidații pentru alegerile prezidențiale din acest an au o foarte mare problemă, din ceea ce văd, cu privire la școlile absolvite. Primul a fost Marcel Ciolacu, cel care fuge și nu își prezintă diploma de BAC. De ar fi fost singurul, mai ziceam…

Dar, ce am sesizat, este că fix întruchiparea corectitudinii, a progresismului, idolul USR-ului, doamna Elena Lasconi, are foarte mari deficiențe când vine vorba de educație. Mai exact, potrivit CV-ului de pe pagina Primăriei Câmpulung, ea ar fi absolvit Liceul Pedagogic Sabin Drăgoi din Deva în 1990 și – doar se deduce – s-ar fi înscris la facultate în 1996, absolvind-o în 2001. Formularea din CV este cu adevărat interesantă, lăsând loc de speculații, mai ales în contextul unor zvonuri destul de consistente potrivit cărora ar fi studiat de fapt la Universitatea Ecologică Traian din Deva, particulară și la acel moment neacreditată, drept pentru care doar și-ar fi susținut examenul de licență la ASE București.

Ipoteza, care între timp s-a confirmat printr-o investigație de presă, este cu atât mai plauzibilă cu cât în perioada facultății ea era și corespondent local al PRO TV, iar în acea perioadă transmitea întotdeauna din zona Deva-Valea Jiului, unde și locuia, în timp ce ASE se afla la București. Conform investigației Newsweek, ar fi avut chiar note submediocre – 5 și 6, și și-ar fi susținut licența (la ASE, într-adevăr!) la 3 ani de la absolvire, în 2004. Mediile finale ale celor 4 ani: Anul I – 6,92; Anul II – 6.40; Anul III – 6,53; Anul IV – 6,92; Anul V – 7,92; media generală a celor cinci ani – 6,93. Iar competențele de limba engleză sunt la același nivel (nota 6,80).

Având în vedere aceste informații legate de studiile sale universitare, evident că ne putem pune întrebări și în privința liceului pe care l-a absolvit, asta dacă e să ne raportăm la discuțiile referitoare la diploma de Bacalaureat a lui Marcel Ciolacu.

Așadar, pe lângă Marcel Ciolacu care trebuie să își arate diploma de Bacalaureat, ar trebui să i se ceară în spațiul public inclusiv doamnei Elena Lasconi, dacă tot suntem la faza de verificare a diplomelor candidaților, să prezinte public diplomele de absolvire a liceului și, respectiv, a facultății?… Eventual cu tot cu foile matricole, dacă tot umblă în sertarul cu acte!

Suplimentar, poate doamna Lasconi eventual să explice cu ce s-a ocupat între 1990, data la care a absolvit liceul, și 1995, an în care obține, oficial, primul ei job – la postul de radio T5 ABC din Hațeg? Pentru că acești cinci ani pur și simplu nu există în documentele oficiale!!!

Așteptăm cu mare interes ce are de spus domnia sa. Ori avem transparență, ori nu!