🔵 Proiectul „Modernizare DJ 732C Bughea de Jos-Malu-Godeni, L = 1,748 km”, accesat de Consiliul Județean Argeș, se află în procedură de achiziție.

✅ Conform Ordonanţei nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, consiliile județene administrează drumurile județene. Fac excepţie sectoarele de drumuri judeţene, situate în intravilanul localităţilor urbane, inclusiv lucrările de artă, amenajările şi accesoriile aferente, care sunt în administrarea consiliilor locale respective. În consecință, toate drumurile aflate în intravilanul municipiului Câmpulung Muscel se află în administrarea Primăriei, şi nu a Consiliului Județean Argeș, așa cum se încearcă a se induce în eroare opinia publică.

✅ Reamintim faptul că, în luna iunie a acestui an, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat contractul de finanțare pentru Drumul Județean 732C Bughea de Jos-Malu-Godeni. Proiectul accesat de Consiliul Județean Argeș este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar acum se află în procedură de achiziție. Valoarea totală a proiectului „Modernizare DJ 732C, Bughea de Jos-Malu-Godeni, L = 1,748 km” este de 8.928.404,15 lei.

💢 De asemenea, tot în această zonă a fost asfaltat, din bugetul propriu al Consiliului Județean Argeş, și DJ 735 Bughea de Sus-Albeștii de Muscel, pe o lungime de 8,5 km.

✅ Numai prin Programul Național de Investiţii „Anghel Saligny”, Consiliul Județean Argeș a obținut o finanțare guvernamentală de 140 de milioane de lei, pentru 11 proiecte. Valoarea totală a acestora este de 180 de milioane de lei. Proiectele se află în diferite stadii de implementare sau chiar au fost finalizate, cum este cazul DJ 703B Pădureți (DJ 679)-Costești (DN 65A), L = 10,312 km, la Lunca Corbului și Costești.

✅ Consiliul Județean Argeș are în administrare peste 1.200 de kilometri de drumuri județene, cea mai lungă rețea de drumuri județene din țară. În ultimii au fost modernizați, la standarde europene, peste 200 de kilometri de drumuri județene, iar până la această oră, pe noul exercițiu financiar, Consiliul Județean Argeș a accesat aproape 30% din totalul fondurile europene ale întregii regiuni pentru modernizarea infrastructurii. Argeșul este singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia cu o asemenea sumă mare de bani atrasă în infrastructura de drumuri!