„Declararea Pădurii Trivale drept arie protejată de interes național a reprezentat unul dintre proiectele pe care le-am susținut în mod constant pe toată perioada activității mele parlamentare.

În plus, conform ultimului răspuns primit din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, la nivelul autorității publice centrale pentru protecția mediului se află în stadiu de redactare Nota de fundamentare și proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea zonei naturale Pădurea Trivale ca rezervație naturală și instituirea regimului de arie naturală protejată.

De asemenea, trebuie menționat și faptul că, pentru elaborarea acestor documente, Primăria Municipiului Pitești a transmis Agenției pentru Protecția Mediului Argeș Hotărârea Consiliului Local nr. 21/28.01.2021, prin care se avizează suprafața de 335,44 ha, aflată pe raza administrativ-teritorială a municipiului Pitești, ce urmează să facă parte din aria naturală protejată care face obiectul discuției.

La rândul său, Primăria comunei Moșoaia a transmis Hotărârea Consiliului Local nr. 24/30.07.2021 pentru suprafața de 82,5 ha. Acest proiect, care este rezultatul muncii de 13 ani a unui grup de lucru format din reprezentanții a 13 instituții și 2 organizații neguvernamentale, nu trebuie anulat tocmai în momentul în care este practic finalizat.

Pădurea Trivale trebuie să devină arie naturală protejată de interes național!”

Dănuț Bica, senator PNL de Argeș

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.