Premierul Marcel Ciolacu este alături de sinistrații de la inundații și continuă să identifice resurse pentru a-i sprijini să revină la normalitate. Premierul a aprobat un nou ajutor consistent pentru cele 6.000 de familii lovite de inundații, pentru a-și putea înlocui aparatele electrocasnice distruse sau pentru a-și cumpăra combustibilul necesar pentru încălzire.

‼️ În plus, premierul a dispus alocarea a 62 de milioane de lei pentru reparațiile drumurilor județene, podurilor și podețelor afectate.

🔴 Din banii obținuți de la Comisia Europeană – 1,5 miliarde de euro – se vor finanța refacerea ori completarea amenajărilor hidrografice, dar și reconstrucția caselor distruse.

‼️ Altfel, la ședința Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților pe care am prezidat-o, am adoptat Comunicarea 144 (2024) în scopul eliminării barierelor în calea unei diplome comune europene. Diploma, de preferință, într-un format digital, va fi acordată în mod voluntar de universități, în temeiul unor criterii comune convenite la nivel european, și va fi recunoscută automat în întreaga Uniune Europeană. Din perspectiva angajatorilor și a pieței forței de muncă, diploma europeană va facilita recrutarea și, mai general, va stimula competitivitatea europeană.

📍 Acasă, la Pitești, continuă lucrurile bune! Sunt foarte mândru de reabilitarea terenului sintetic de fotbal (Aripi) al Liceului cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești și îi mulțumesc primarului Piteștiului, Cristian Gentea, pentru buna colaborare în acest proiect. Reamintesc de amendamentul la Legea Bugetului de stat pentru anul 2024, prin care 700.000 lei au fost alocați pentru acest obiectiv. Am fost prezent la fața locului, iar totul este schimbat în bine: de la terenul de joc până la marcaje, porți și iluminat!Copiii sunt cei care se vor bucura cel mai mult!Iar noi avem satisfacția că am făcut ce trebuia pentru istoria „Aripi”!