Sărbătorile Pascale sunt un prilej de mare bucurie, dar și o perioadă în care se generează cantități considerabile de deșeuri. Cu un comportament responsabil, prin gesturi mici, putem proteja mediul prin depozitarea corectă a deșeurilor, pe tipuri de categorii, și chiar să reducem cantitățile de deșeuri generate în această perioadă, și nu numai, prin:

  • Evitarea risipei alimentare – cumpărarea de alimente în exces care ajung la coșul de gunoi.
  • Folosirea pungilor pentru cumpărături reutilizabile.
  • Orientarea către produsele vrac și către cele cu mai puțin ambalaj – cu un impact scăzut de mediu.
  • Orientarea către acele bunuri care pot fi folosite de mai multe ori, renunțând la cele de unică folosință.
  • Cumpărarea de produse ale căror ambalaje pot fi refolosite.

Cum sortăm și depozităm corect deșeurile de ambalaje generate în această perioadă, datorită diferitelor activități specifice Sărbătorilor Pascale? Colectarea separată a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Unde depozităm deșeurile reciclabile de tip hârtie și carton? Aceste deșeuri se colectează în containerul ALBASTRU sau inscripționat corespunzător.

Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip plastic și metal? Aceste deșeuri se colectează în containerul GALBEN sau inscripționat corespunzător.

Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip sticlă? Aceste deșeuri se colectează în containerul VERDE sau inscripționat corespunzător.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale nr. 25.

RECICLÂND DEȘEURILE:

  • Conservăm resursele naturale.
  • Diminuăm cantitatea deșeurilor.
  • Reducem nivelul emisiilor nocive din aer – reducem poluarea.
  • Păstrăm un mediu curat pentru noi și generațiile următoare.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.