Miercuri, 22 septembrie 2021, de la ora 10.30, primarul Constantin Panţurescu a convocat o şedinţă de îndată. Pe ordinea de zi au fost două puncte, şi anume proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021 şi a bugetului instituţiilor finanţate parţial din venituri proprii şi proiect de hotărâre privind aprobarea coridorului de mobilitate integrată Sud Vest – Centru (strada Râmnicu Vâlcea – Bulevardul Basarabilor) al Municipiului Curtea de Argeş, considerat strategic şi care sprijină transportul public în comun de călători, circulaţia bicicliştilor şi circulaţia pietonilor, în scopul depunerii unei cereri de finanţare în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în cadrul Programului Operaţional Regional Asistenţă Tehnică 2014-2020.

La întrunire au fost prezenţi fizic consilierii locali Ştefan Dumitrache, Marius Deaconu, Ion Şerban, Florian Badea, Viorel Popescu, Ana Răduţu-Babeţ, Loredana Stancu, Răzvan Bădescu şi Ionuţ Andrei (toţi PSD), Cristian Mitrofan, Mădălin Marinescu, Doru Georgescu şi Marius Octavian Moisescu (PNL), Daniel Petrescu şi Cătălin Tiţa (PMP), Ion Petre Păunescu (PRO România şi preşedinte de şedinţă) şi Mihai Nicodim (USR PLUS). Unul dintre ceilalţi consilieri USR PLUS, Bogdănel Marina, a participat online la şedinţă, în timp ce Ovidiu Bucur a absentat.

Dacă primul punct, cel cu rectificarea de buget, a fost epuizat rapid, s-a votat în unanimitate şi s-a trecut uşor peste o contră între primarul Panţurescu şi consilierul Petrescu (primul nu a vrut să îi dea cuvântul celui de-al doilea), nivelul decibelilor a urcat serios la punctul doi, cel cu aprobarea coridorului de mobilitate integrată Sud Vest – Centru (strada Râmnicu Vâlcea – Bulevardul Basarabilor). Daniel Petrescu s-a dezlănţuit, chiar dacă primarul Constantin Panţurescu a spus că era nevoie de acceptul consilierilor, pentru că termenul-limită pentru depunere era a doua zi, joi, 23 septembrie. „Voi visaţi piste aeriene de biciclete şi noi nu ne putem … de foame!” – a fost replica lui Petrescu care i-a scandalizat pe majoritatea aleşilor locali. A urmat un schimb dur de replici între Panţurescu şi Petrescu, căruia i-a căzut victimă liberalul Marinescu. Acesta, cerând lămuriri pentru a vota în cunoştinţă de cauză, a fost repezit de primar, cel care îşi continua în paralel disputa cu Petrescu. „Scuze, Mădăline, eu mă certam cu Petrescu, nu cu tine!…”, a fost replica mucalită a lui Panţurescu care a detensionat situaţia, spre amuzamentul întregii asistenţe. Până la urmă, după ce şi Bogdănel Marina a primit lămuririle solicitate, şi acest proiect a fost votat în unanimitate.

M.C.B.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.