Ieri, 8 decembrie 2022, în prezența reprezentanților administrației centrale și regionale, ai mediului academic argeșean și ai mediului de afaceri, precum și a numeroase personalități ale sportului românesc, primarul Cristian Gentea a deschis, oficial, noua Sală Polivalentă Pitești Arena, realizată cu sprijinul CNI. A fost, de asemenea, anunțat startul primei competiții găzduite de noua casă a sportului piteștean și argeșean: Campionatul Naţional de Karate, la care participă 485 de sportivi din toată ţara.

Evenimentul organizat de municipalitatea piteșteană, s-a bucurat de participarea celor mai de seamă sportivi ai orașului, în tribunele Pitești Arena aflându-se campioni mondiali la karate, atletism sau judo, sportivi ai Fotbal Club Argeș Pitești, dar și cele două echipe ce își vor desfășura activitatea în această sală, în cadrul Ligilor Naționale: vulturii de la baschet și alb-violetele de la volei. Marele fotbalist Nicolae Dobrin, legenda sportului argeșean, nu a fost uitat, soția sa, doamna Gica Dobrin, numărându-se printre invitații speciali prezenți la deschidere.

Alături de primarul Piteștiului, au luat cuvântul invitați din administrația centrală și regională – Cseke Atilla, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Paul Stănescu, vicepreședintele Senatului României, Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș, Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova – și personalități ale vieții sportive românești – Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, Florentin Marinescu, președintele Federației Române de Arte Marțiale – care au felicitat eforturile municipalității piteștene, dar și implicarea celorlalți factori ce au contribuit la realizarea acestui proiect important pentru Pitești și pentru întreg județul Argeș. Au fost, de asemenea, înmânate plachete, trofee și diplome, din partea municipalității, dar și a Federației Române de Arte Marțiale, tuturor vorbitorilor și invitaților care au avut un rol important în finalizarea proiectului și în promovarea sportului românesc.

Festivitatea de deschidere a continuat cu intonarea imnului de stat de către solista Adina Sima și cu defilarea sportivilor, mici și mari, de la cluburile de arte marțiale din țară, care vor concura în cadrul Campionatul Naţional de Karate ce urmează să se desfășoare, aici, în perioada 8-10 decembrie 2022.

Sala Polivalentă Pitești Arena îndeplineşte criteriile federaţiilor europene pentru handbal, baschet, volei, fiind adecvată pentru desfășurarea unor întreceri internaţionale, până la nivel de sferturi de finală, dar va găzdui și evenimente sportive de tenis de masă, judo, karate, lupte, box sau gimnastică, dar și concerte sau alte evenimente publice. Peste 4.000 de spectatori vor putea asista la evenimentele sportive, iar în cazul altor tipuri de evenimente, accesul spectatorilor pe teren va suplimenta numărul de locuri cu încă 1.800.

„Pitești Arena este o mare realizare, dar este doar începutul: anul viitor vom inaugura Bazinul Olimpic, una dintre cele mai moderne baze sportive pentru înotul profesionist, și tot în viitorul apropiat începem și construcția noului Stadion Nicolae Dobrin! De asemenea, Piteștiul va beneficia de o bază sportivă profesionistă pentru atletism, de o academie de tenis și de un bazin didactic de înot – realizat, ca și Sala Polivalentă, cu sprijinul CNI. Piteștiul va fi orașul sportului, în România!”, a transmis primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.