Primesc multe mesaje din partea dumneavoastră. În multe îmi vorbiți despre Piteștiul pe care vi l-ați fi dorit, despre ce ați dori să se facă dacă administrația ar fi una deschisă către nevoile cetățenilor ei. Le voi da și eu curs pe pagina mea de Facebook. Sunt probleme pe care și eu le-am semnalat, dar poate că implicarea politică ar fi creat impresia că sunt subiectiv. Nu, nu sunt subiectiv, am fost și voi rămâne înainte de toate un cetățean, un piteștean care, la fel ca și Radu, semnatarul mesajului de mai jos, am copii și știu ce înseamnă să fii părinte, în Pitești.

Iată ce scrie Radu:

„Urmăresc cu plăcere campania de și ce doriți să faceți pentru Pitești. Chiar dacă este lung acest e-mail, sper să îl citiți cu atenție. Sunt idei discutate de oameni ce trăiesc în Pitești. (…) Am familie, am un băiat de cinci ani, și o să vă zic of-ul meu și al oamenilor cu copii:

1. Lipsa terenurilor de sport în cartiere (în București, în parcuri – și nu mă refer la cele mari – sunt amenajate terenuri de sport care îmbină mai multe sporturi cum ar fi: fotbal, baschet, handbal, tenis de câmp). Fiul meu, când a văzut, m-a întrebat de ce nu avem așa ceva în Pitești. Copiii mari se joacă cu mingea în locurile cu leagăne unde se pot intâmpla accidente, lovesc copii mici, pot da cu capul în leagăne.
2. Lipsa unui parc în partea de nord a orașului. Îmi pare sincer rău că nu mai am e-mail-ul cu răspunsul de la Primăria Pitești, în care mi se spunea că nu există terenuri în posesia primăriei, dar în loc să cumpere și să satisfacă și cerințele locuitorilor din partea de nord a orașului, dau aprobări să se facă hipermarket, când se putea face un parc și terenuri de sport. Au dărâmat un magazin pe strada Plopilor, puteau face un teren de sport cu gard înalt și plasă deasupra, să nu ajungă mingea în șosea, dar au început amenajare pentru parcare. De la John și până în Bascov nu este un teren de sport.
3. Vrem copii sănătoși, să crească sănătos, să facă sport, poate câțiva reușesc și performanță, unde să facă acest lucru? Noi alergam mingea prin parcări de dimineață până seara. Lipsa de terenuri de sport consider că a dus și la lipsa performanțelor sportive la cluburile din Pitești. Pentru a crește sănătoși fizic și psihic, copiii au nevoie de sport. Dacă lângă Lisa Draxlmaier se făcea un parc, cred că se putea ajunge până la pârâul Bascov și pe marginea acestuia și pe marginea râului Argeș, până în Parcul Lunca Argeșului cu timpul să se amenajeze pistă de biciclete”.

Răspuns pentru Radu:

Radu, ca părinte, acesta a fost și of-ul meu în ultimii 20 de ani. Și este în continuare, întrucât copiii acestui oraș parcă au fost abandonați. Avem Lunca Argeșului, hectare întregi care nu sunt folosite la adevăratul potențial și până la care accesul este unul dificil. Nu doar că nu se amenajează terenuri de sport în cartiere, dar puținul spațiu verde este distrus. Primăria nu cumpără nimic, iar pentru spațiile pe care le deține are alte priorități. Și nu pot să nu mă întreb: cum poți avea alte priorități într-un oraș părăsit, generație după generație, de tineri? Înțeleg că ei nu votează, dar pe noi, ăștia care votăm, ne doare că vom rămâne aici singuri, într-un oraș din ce în ce mai îmbătrânit. Partea bună este că stă în puterea cetățenilor să scape de această administrație surdă la nevoile propriilor cetățeni. Și eu sunt aici să facem ce trebuie.

Mulțumesc pentru mesaj!

Mulțumesc pentru implicare!

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.