Primăria Municipiului Pitești, prin Direcția de Asistență Socială, anunță că, în data de 6 decembrie 2022, va începe acţiunea de distribuire a produselor alimentare, tranșa a V- a, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD pentru beneficiarii înscrişi iniţial pe liste, prevăzuti la art. 3, lit. a) și b), din prezenta ordonanță.

Potrivit art. 3 din Ordonanța de Urgență nr. 84/2020, categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţia scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

În cadrul POAD, fiecare beneficiar final primește un pachet conținând următoarele produse alimentare: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Acordarea de ajutoare alimentare pentru categoria prevăzută la art. 3, litera c) din Ordonanța de Urgență nr. 84/2020 se va realiza numai în cazul în care există stocuri de alimente după epuizarea distribuirii pentru categoriile prevăzute la lit. a) şi b).

Pentru beneficiarii înscrişi iniţial pe liste, produsele alimentare se vor ridica pe baza actului de identitate valabil (nu se oprește copie după documentul de identitate, doar se verifică datele).

Distribuirea produselor alimentare către persoanele îndreptăţite se va face, pe raza municipiului Piteşti, în cadrul unui centru de distribuire, situat în Piaţa Smârdan, etajul II, INTRAREA „A”, și se va desfăşura după următorul program:

  • Luni-Miercuri: 08:30-15:00.
  • Joi: 08:30-18:00.
  • Vineri: 08:30-13:00.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.