Conducerea administraţiei publice locale din comuna Poienarii de Argeş are motive de satisfacţie! Astăzi, primarul Dragoş Nicolae Boncea şi viceprimarul Cornel Panţeru s-au deplasat la Ministerul Dezvoltării, acolo unde edilul-şef, alături de ministrul Adrian Veştea, au semnat contractul privind „Canalizarea și epurarea apelor uzate menajere”, în valoare de 15.148.780,40 lei fără TVA!

La câteva minute după semnarea contractului, am luat legătura cu cei doi şefi ai administraţiei publice locale, care ne-au declarat următoarele: „Canalizarea și epurarea apelor uzate menajere în comuna Poienarii de Argeş are o valoare de 15.148.780,40 lei fără TVA, peste 18.600.000 lei TVA inclus. Va cuprinde o rețea în lungime de 12.560 metri liniari, cu 407 cămine și o Stație de tratare. De asemenea, în costuri este prinsă şi refacerea infrastructurii rutiere.

De canalizare vor beneficia cam 80% din locuitorii comunei, din toate satele. Avem însă soluţii şi veşti bune pentru toţi cetăţenii. Astfel, fiecare gospodărie unde nu se va construi canalizare (vorbim aici despre relief care nu ne ajută, cele izolate, unde costurile sunt prea mari etc. etc.) va primi gratuit o fosă septică individuală de 10 mc. Inclusiv montajul va fi suportat din fonduri europene! Cetăţeanul nu trebuie să facă altceva decât să-şi pună la dispoziţie terenul, să-şi dea acordul pentru montarea acelei fose septice pe proprietatea sa. Apoi, după montare, vrem să cumpărăm tractor şi o vidanjă, fix pentru aceşti cetăţeni şi gospodării, ca să se deverseze controlat în Staţia de epurare care va funcţiona la canalizare şi care este prinsă în proiect.

Aşa cum le-am promis cetăţenilor, continuăm să facem echipă şi istorie pentru Poienarii de Argeş! Proiectele iniţiate de administraţia publică din localitatea noastră nu se opresc aici, şi este de ajuns să le amintim doar pe cele privind Dotarea cu mobilier şcolar şi Cabinet psihopedagogic, şi ele cu valori deloc neglijabile. Dar despre acestea şi ce mai avem în lucru vom vorbi pe larg la momentul potrivit!”, au declarat primarul Dragoş Nicolae Boncea şi viceprimarul Cornel Panţeru.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.