„Un oraș doar așa se poate dezvolta cu adevărat! Bugetul local permite investiții de maxim 3 milioane de euro, foarte puțin pentru nevoile oricărui oraș, nu numai al nostru. Fără fonduri europene nu ai cum să te descurci! Vom depune cereri de finanțare pentru toate axele de finanțare și vom merge la Ministerul Dezvoltării pentru toate investițiile de care avem nevoie și pe care ministerul le finanțează.

Ce proiecte am?!?… Multe! Avem un proiect prin PNRR prin care vom dota școlile din oraș, sunt în curs de reabilitare trei străzi importante prin Programul Anghel Saligny – Albești, Cuza Vodă şi Râmnicu Vîlcea. Vreau să fac o paranteză: la Curtea de Argeș nu s-a asfaltat doar în campania electorală! În ultimii trei ani și jumătate am lucrat continuu la infrastructură.

Apoi vom extinde rețeaua de canalizare, semaforizăm intersecțiile aglomerate, construim insule ecologice digitalizate și multe altele. Avem planuri mari și, în curând, după ce voi semna documentele, voi vorbi despre ele. Avem ce face în următorii patru ani!”, ne-a declarat edilul-şef al municipiului Curtea de Argeş, ing. Constantin Panţurescu.

INVESTIŢII PROPUSE PENTRU 2024-2028

Finalizarea dotării şcolilor din Curtea de Argeş printr-un proiect în valoare de 12,47 milioane de lei.

Proiectul presupune achiziţia de mobilier nou şi modern pentru sălile de clasă, birouri ale cadrelor didactice şi spaţii comune din unităţile de învăţământ, achiziţionarea de materiale didactice, manuale şi echipamente suplimentare pentru susţinerea procesului de învăţare, instalarea echipamentelor digitale, inclusiv calculatoare, table interactive, şi acces la Internet de mare viteză în toate unităţile de învăţământ din Curtea de Argeş.

Extindere reţea de canalizare.

Extinderea reţelei de canalizare în toate cartierele. Am început cu proiectul „Extinderea reţelei de canalizare în Municipiul Curtea de Argeş pe strada Victoriei şi străzile adiacente”, finanţat de Administraţia Fondului de Mediu prin Programul care vizează sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate – Apă-canal, proiect care a fost demarat deja. În perspectivă vom accesa toate axele de finanţare prin care putem extinde reţeaua de canalizare în toate cartierele oraşului (cartier Noapteş, strada Groape etc.).

Reabilitarea Ruinelor San Nicoară.

„Conservarea şi valorificarea durabilă a ruinelor Bisericii San Nicoară” este un proiect care va fi depus spre finanţare imediat cum vor fi deschise axele de finanţare prin Programul Operaţional Regional Sud Muntenia pentru perioada 2021-2027. Studiul de fezabilitate este în lucru, iar după deschiderea exelor de finanţare vom reabilita Ruinele şi Ansamblul Domnesc.

Parc de aventură pe malul lacului de acumulare Curtea de Argeş.

Presupune amenajări diverse – ştrand, zone de picnic, piste de biciclete, piste de role, tiroliene, toate lucrurile de care e nevoie într-o zonă de agrement.

Pasarelă supraterană pentru biciclete, unică în ţară!

Este un proiect realizat împreună cu Agenţia Regională de Dezvoltare (ADR) Sud-Muntenia. Se va construi o pasarelă cu dublu sens pentru pista de biciclete care va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea şi zona strada 1 Decembrie 1918. Iluminarea acestei pasarele va fi realizată atât deasupra, cât şi dedesubt, prin intermediul bandei led, dar şi prin conectarea surselor de iluminare la sistemul de iluminare al oraşului.

„Construire creşă mică pentru patru grupe de copii în Municipiul Curtea de Argeş”.

Proiectul va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii, având finanţare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin programul de obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor, aprobată prin Ordin al MDLPA nr. 1438/07.10.2021.

Continuarea proiectului Insule ecologice.

Avem finanţare pentru 30 de insule ecologice, vom continua proiectul.

Producerea energiei electrice din surse regenerabile – construire parc fotovoltaic.

Reabilitare Stadion Municipal.

Reabilitare Staţie de tratare apă Cerbureni.

„Varianta de ocolire Curtea de Argeş”.

Proiectul va fi realizat prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. şi finanţat prin Programul de Transport al Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, urmare a semnării Protocolului de colaborare între UAT şi Ministerul Transporturilor pentru proiectul „Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Varianta de ocolire Curtea de Argeş”.

Material realizat de către S.C. ALECO MEDIA PRESS S.R.L., editor al site-ului www.politikia.ro, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar: 21240002.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.