Managerul interimar al Spitalului Municipal Curtea de Argeş, jr. Andreea Gheordunescu, a anunţat zilele trecute că s-au iniţiat demersurile pentru înfiinţarea unui Compartiment de Hematologie, a unuia de Urologie şi pentru dezvoltarea celui existent de Oncologie. Referitor la Urologie, s-a trecut la pasul următor şi alături de Spitalul Colentina din Bucureşti şi de medicul Mihai Drăguţescu, s-au pus bazele unui parteneriat, prin reprezentantul unităţii argeşene, dr. specialist Georgiana Bălan.

„Momentan putem să tratăm aici stricturile de uretră, să operăm adenomul de prostată care este simptomatic şi creează probleme urinare pacienţilor, putem să tratăm tumorile vezicale şi putem să facem şi operaţiile deschise de genul hidrocel, cura chirurgicală a fimozei, tumori testiculare putem să tratăm… Se poate interveni clasic la noi pentru adenomul de prostată, cu tăietură pe burtă, ca să înţeleagă toată lumea şi urmează să ne ocupăm şi de partea de endourologie înaltă, care înseamnă tratamentul structurilor ureterale, tratamentul litiazei ureterale, vezicale, investigaţii ale aparatului urinar înalte – de exemplu, retroscopie flexibilă, care poate să ne dea indicii despre o hematurie cu origine înaltă (pacientul sângerează de undeva din rinichi, cum spunem noi, imagistica nu ne lămureşte foarte bine şi atunci putem face o retroscopie flexibilă care să ne lămurească asupra problemei existente)”, a declarat dr. Georgiana Bălan.

La ora actuală, în Ambulatoriul Spitalului, pacienţii beneficiază sprijinul medicului amintit pentru identificarea diferitelor probleme ce ţin de partea urologică, însă nu vor mai trebui să plece la alte spitale. Sintagma cu „cel mai bun medic este Autostrada” ar trebui să dispară cu timpul din subconştientul pacienţilor şi aparţinătorilor acestora, pentru că şi la Curtea de Argeş sunt şi vor mai veni medici buni. Astfel, pe lângă investigaţiile care se vor face în Ambulatoriu, pacientul va putea fi internat, tratat şi vindecat la Municipal.

Cazurile grave vor fi direcţionate către Spitalul Colentina. Astfel în data de 27 mai, managerul Andreea Gheordunescu şi directorul economic Florin Mitucă au primit vizita directorului economic al unităţii medicale bucureştene amintite anterior, ec. Liviu Butunoi şi a medicului primar urolog Mihai Drăguţescu. Cu această ocazie a avut loc discuţia pentru un parteneriat pe Urologie, iar cazurile grave ce nu pot fi operate la Curtea de Argeş să îşi găsească rezolvarea la Bucureşti.

„Am încercat să implementăm aceste lucruri pentru a veni în ajutorul cetăşenilor deserviţi de spitalul din Curtea de Argeş. Dorim să stabilim două direcţii de dezvoltare, şi anume ca patologia uzuală ce reprezintă 70-80% din cazuri să fie tratată aici, şi astfel să creştem numărul de pacienţi rezolvaţi în localitate, iar patologia mai grea să poată să vină la Colentina fără niciun fel de probleme”, a spus dr. Drăguţescu.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.