Debut de săptămână fructuos pentru administraţia publică locală din Primul Oraş Regal al României: după ce cu 7 zile în urmă, primarul Panţurescu a semnat Contractul pentru Modernizarea iluminatului public, luni a venit rândul celui pentru Proiectarea şi Execuţia Staţiei de epurare! Într-o ceremonie restrânsă, în biroul edilului-şef, Constantin Panţurescu şi-a pus semnătura pe un proiect care – ne mărturisea cu emoţie, cu câteva luni în urmă – îi este drag precum propriul copil. Pentru aducere aminte, o să rememorăm câteva aspecte din epopeea acestui obiectiv extrem de necesar pentru un municipiu care se doreşte a deveni unul cu adevărat european…

Primarul din Curtea de Argeş a reuşit în data de 11 mai 2021 să dea o mare lovitură: a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanţare pentru dotarea Primului Oraş Regal al României cu o „Staţie de epurare cu treaptă mecanică biologică şi terţiară şi instalaţie de primire vidanjă”! Valoarea totală a contractului este de 30.587.450 lei.

Istoria acestei investiţii despre care s-a tot vorbit încă din timpul mandatelor predecesorului Nicolae Diaconu este destul de lungă şi de întortocheată. În cursul primului său mandat, Panţurescu a fost atacat de către adversarii politici pentru că n-a dus la capăt proiectul acestei staţii de epurare foarte necesare pentru municipiu. La vremea respectivă, dumnealui replica susţinând că nu s-a pierdut ceva. Şi a avut dreptate, deoarece prin contractul semnat cu ministrul Cseke Attila s-a aprobat atât prelungirea contractului de finanţare pentru acest obiectiv cu o durată de 2 ani, dar şi suplimentarea sumei până la peste 300 de miliarde de lei vechi!

Practic, în decembrie 2020 înceta valabilitatea contractului iniţial de finanţare a cheltuielilor pentru staţia de epurare de la Curtea de Argeş. Constantin Panţurescu împreună cu echipa sa care se ocupă de proiecte a continuat să facă eforturi considerabile pentru a realiza obiectivul amintit. Mai întâi a depus o nouă cerere către Ministerul Dezvoltării, în luna februarie a anului în curs, însoţită de întreaga documentaţie realizată. Din masivul dosar n-a lipsit Studiul de Fezabilitate realizat de către S.C. Hidroedil S.R.L., dar nici aprobarea indicatorilor tehnico-economici obţinută în legislativul municipal în cadrul unei şedinţe de îndată din aceeaşi lună februarie. Conform acestora, investiţia era estimată la suma de 30.286.155 lei, din care valoarea construcţiei era de 19.080.250 lei, iar cofinanţarea din partea administraţiei muncipale din Curtea de Argeş, de 1.380.239 lei. Eforturile depuse s-au materializat în succes în data de 11 mai. „În maxim 2 ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom avea la Curtea de Argeş o Staţie de epurare ultramodernă!”, a anunţat atunci primarul Panţurescu. Iar luni le-a urat constructorilor „Spor la treabă!”, lucru pe care îl facem şi noi, cei de la POLITIKIA.ro!

Mihai Cristian BOBI

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.