În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, C.J. Argeș are în implementare investiția „Pod pe DJ 703H Curtea de Argeş (DN 7C) – Valea Danului – Cepari, km 0+597, L = 152 m, în comuna Valea Danului”.

Conform expertizei tehnice, podul existent este într-un stadiu avansat de degradare și nu poate fi păstrat în exploatare, fiind necesară înlocuirea lui cu un pod nou.

Podul nou ce urmează a fi executat se va realiza pe amplasamentul podului existent, terenul fiind pe domeniul public al Statului Român, respectiv în proprietatea Județului Argeș si în administrarea Administrației Naționale Apele Române. Suprafața de teren ocupată definitiv de lucrările de execuție este de 4.395 mp și reprezintă terenuri din intravilanul localităților Valea Danului și Curtea de Argeș.

Lucrările ce vor fi executate vor afecta suprafețe de teren ce aparțin Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea.

În acest sens, joi, 28 aprilie 2022, în ședința Consiliului Județean Argeș s-a aprobat încheierea unui protocol între C.J. Argeș și Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea în vederea obținerii dreptului de folosință a terenului pentru respectivul obiectiv de investiții. Suprafața totală necesară ce va fi ocupată de lucrările investiției este de 14.494 mp.

Durata estimată de realizare a investiției este de 22 de luni.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.