Holocaustul rămâne un avertisment pe care nu trebuie să îl uităm vreodată! Și e nevoie ca astăzi, 27 ianuarie, Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului, poate mai mult ca niciodată, să vorbim despre el! Și să ne reamintim cu toții de ce valorile noastre sunt atât de importante.

Iar în mesajul meu de astăzi, transmis la Templul Coral, am spus clar: când oamenii sunt reduși la cifre, noi trebuie să îi readucem în prim-plan. Să continuăm să vorbim despre victime, supraviețuitori și toți cei care duc memoria lor mai departe.

Politicul nu are voie să fie apatic. Antisemitismul, xenofobia și rasismul sunt în continuare pericole de actualitate în Europa. În România vom avea studiul obligatoriu al Holocaustului în școli, o strategie națională pentru combaterea antisemitismului și un Muzeu dedicat tragediilor și victimelor de atunci.

Despre avertismentul Holocaustului e necesar să vorbim acum! Pentru că exact la granița României e război. Atrocități au loc în Ucraina, în Bucha, Izium și Bahmut.

Trebuie să studiem fiecare unghi, dacă vrem să înțelegem sistemele corupte care au făcut Holocaustul posibil. Inclusiv experiența femeilor – o perspectivă prea des neglijată în studiul istoric al Holocaustului!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.