Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: „Ne manifestăm disponibilitatea de a sprijini cu expertiză Ministerul Muncii pentru a formula amendamentele contestate de CCR cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților”

Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a adresat public Ministerului Justiției invitația de a “formula amendamentele contestate de CCR cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților”.

Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR. Parlamentul are manifestarea de voință politică pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Potrivit legii, Guvernul poate transmite Parlamentului propuneri de amendamente, prin intermediul SGG.

Ne manifestăm, însă, disponibilitatea de a sprijini cu expertiză Ministerul Muncii, cel care este titularul acestei reforme conform PNRR.

Pentru că înțelegem contextul deosebit de complicat și sensibilitatea publică generată de tema pensiilor de serviciu, Ministerul Justiției va veni în întâmpinarea Ministerului Muncii și va formula propuneri de amendamente care să răspundă rigorilor CCR, după ce vom vedea motivarea publicată în Monitorul Oficial.

Pentru aceste propuneri de amendamente vom consulta, ca de fiecare dată, CSM, ÎCCJ și Ministerul Public.

De asemenea, Ministerul Justiției este disponibil să îmbunătățească constant legislația care intră în domeniul propriu de competență (Codurile din domeniul justiției, legile justiției etc.), lucru de care până acum s-a achitat cu succes.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.

leave a reply