Senatul a adoptat propunerea legislativă a umaniştilor, de modificare a Codului de procedură fiscală, pentru a pune în practică principiul constituţional al egalităţii în faţa legii.

Astfel, în baza acestui principiu, modificările vizează realizarea unui tratament de egalitate în relaţia stat-cetăţean, respectiv organ fiscal/contribuabil, statul, în raport cu cetăţenii săi, neputând abuza de poziţia sa dominantă. Concret, statul va avea parte de acelaşi tratament ca şi contribuabilul, în cazul în care nu îşi achită obligaţiile legale sau întârzie în îndeplinirea acestora.

O altă modificare importantă este legată de procedura executării silite, noile prevederi fiind menite să evite blocările nejustificate ale conturilor contribuabililor şi să scurteze semnificativ durata dintre punerea şi ridicarea unei popriri.

„Dincolo de consolidarea practică a egalităţii în faţa legii între organele fiscale şi contribuabili, avem convingerea că aceste propuneri vor reduce semnificativ şi incidenţa litigiilor dintre aceştia”, a declarat Steluţa Cătăniciu, preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi petiţii a Camerei Deputaţilor.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.