Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost sâmbătă seara la Boteni. Împreună cu oamenii locului, Ion Mînzînă s-a prins în Hora Satului, un eveniment cât se poate de binevenit într-o zonă în care tradițiile, obieceiurile și folclorul sunt la loc de cinste. Cel care a făcut posibil evenimentul este inimosul primar Vasile Leau, un gospodar pe care dragostea de folclor și de localitatea natală îl însuflețește continuu.

„Îl felicit pe primarul Vasile Leau pentru un nou eveniment reușit! Să nu uităm că aici avem an de an o manifestare de prestigiu, Brâul de la Boteni, care atrage ansambluri și artiști renumiți din țară. Sunt sigur că și Hora de la Boteni va avea un parcurs similar. La Boteni se văd și rezultatele muncii administrative, investițiile finanțate de la bugetul local, județean, național sau cu fonduri europene punându-și amprenta pe dezvoltarea localității. Perseverența, munca neobosită și priceperea sunt atuuri ale oamenilor de aici și ale primarului pe care l-au ales și în care cu siguranță își vor pune în continuare încrederea!”, a declarat Ion Mînzînă.

La eveniment au fost prezenți și parlamentarii Nicolae Pavelescu, Remus Mihalcea și Nicolae Georgescu, vicepreședintele C.J. Argeș Adrian Dumitru Bughiu, consilieri județeni și locali, precum și membri ai PSD Câmpulung conduși de președintele Georgel Mădulărea.

La Boteni, jocul și portul popular sunt prețuite așa cum se cuvine. ”Brâul de la Boteni” a devenit marcă înregistrată a județului Argeș. Brâul muscelean este unul dintre cele mai reprezentative jocuri românești, la fel ca și hora.

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.