Vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, a reacționat la declarațiile președintelui Klaus Iohannis și spune că acesta trage de timp. Vicepreședintele USR atrage atenția că nu este necesar să se piardă timpul încă o săptămână pentru a începe consultările.

„Președintele este parte din problemă, dar și parte din soluție și trebuie să-și asume un rol corect de mediator pentru a reface o majoritate parlamentară. Credem că nu este necesar să mai pierdem timpul pentru încă o săptămână pentru că nu știu ce crede dânsul că se va întâmpla. Florin Cîțu ne-a dat afară din Guvern doi miniștri și sunt sigur că nu a făcut-o de capul lui și avut o anumită susținere în aceste acțiuni pripite. Nu am abandonat guvernarea, am fost dați afară din acest Guvern. (…) România nu trebuie să rămână dependentă de un singur om. Văd că președintele îl susține cu tărie. Eu cred că Florin Cîțu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria, este rezultatul unui dialog între partenerii din Coaliție”, a declarat Moșteanu la Parlament.

Moșteanu mai spune că USR e gata să revină la negocieri cu PNL doar cu alt premier în locul lui Florin Cîțu și că, dacă nu va exista nicio majoritate parlamentară, „mergem spre anticipate”. „Liberalii au doar două opțiuni: fie coaliție cu USR și UDMR, fie coaliție cu PSD. Eu pot să spun acum: puneți-l pe Ilie Bolojan premier și venim la masă!”, a subliniat vicepreședintele USR.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu are convingerea că se va găsi o soluție după prima rundă de negocieri cu partidele, el declarând că este greu de negociat cu un partid care a dărâmat Guvernul. Întrebat dacă exclude varianta dizolvării Parlamentului, șeful statului a spus că nu exclude niciun pas constituțional şi ia în calcul şi varianta alegerilor anticipate.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.