▼ Care este realitatea de la care plecăm:

La acest moment, cele două instituții de cultură din subordinea Primăriei Pitești nici măcar nu au un director cu concurs pentru că… la Pitești contează obediența, nu competența!
Instituțiile sunt prăfuite și cât se poate de departe de ceea ce înseamnă un management modern, deschis către comunitate.
Filarmonica Pitești este o instituție unde profesioniști care au dus greul sunt marginalizați de o conducere politică ce nu are nici cea mai mică legătură cu actul de cultură și nici cu cel de management.
Centrul Cultural a fost creat parcă pentru a-i găzdui pe statul de plată pe cei care se ocupă de cultul personalității primarului în funcție.
Avem, așadar, două sisteme închise, politizate, conduse de amatori într-ale culturii!

▼ Asta vom facem noi!

Vrem să aducem la aceeași masă instituțiile de cultură, mediul universitar, sectorul cultural independent, artiștii cetății, pentru ca împreună să elaborăm și să punem în practică o strategie reală și aplicabilă pentru reafirmarea culturii ca un bun comun al nostru, al tuturor.
Vrem să lărgim oferta de produse culturale într-o cheie antreprenorială și în logica pieței și să sprijinim și proiectele independente care vin din zona neinstituționalizată.
Piteștiul nu are un teatru. Vrem un teatru care să implice oamenii talentați ai orașului, studenții și elevii!
Vrem ca instituțiile de cultură să fie implicate social, căci terapia prin artă are beneficii deja demonstrate.
Vrem să încurajăm și să sprijinim proiectele culturale care vin din zona școlilor piteștene.

#Piteștiulmerită #UnPiteștiîncaremerităsătrăiești #ÎmpreunăschimbămPiteștiul #PlanulmeupentruPitesti

„Citește, apreciază, comentează şi distribuie!” – „Read, like, comment and share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.