Astăzi, urmează să votăm pentru exercitarea dreptului de preempțiune asupra unui teren în suprafață de 27.760 mp, în valoare de 139.000 de euro.

Introdus inițial de către Executiv cu propunerea de a nu-l cumpăra, am votat pentru achiziție cel puțin din trei motive:

1. De la Revoluție încoace, Piteștiul a înstrăinat sau a pierdut aproape toate terenurile pe care le deținea. Până și curțile școlilor sau ale bazelor sportive au fost „pierdute”, deși se putea evita acest lucru.

2. Deficitul de spațiu verde este atât de mare încât municipalitatea ar vrea să introducă la acest capitol chiar și malurile râurilor și terenul care se află de-o parte și de alta a căii ferate.

3. Nu ai cum să ratezi o ofertă de 5 euro/mp, cu atât mai mult cu cât Municipiul Pitești suferă din cauza lipsei de teren!

De mai bine de un an vorbesc despre necesitatea unui parc de panouri fotovoltaice. De asemenea, am atras atenția în mai multe rânduri că numeroase administrații locale deja au depus pe PNRR proiecte pentru energie regenerabilă, inclusiv pentru producția de hidrogen verde.

Mă bucur că în sfârșit Executivul a înțeles că poate pierde un tren extrem de important. Sper să se miște eficient, pentru că startul e cam târzior…

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.