Din nou, după ce a impus impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim pe economie! Acum vrea să impoziteze cu 1% cifra de afaceri a marilor companii și visează la un impozit pe dividende ca în Germania.

Cu studii finalizate la tradiționalele „fabrici de diplome”, liderul social-democrat se crede mare finanțist. Se crede pe nervii și pe banii noștri, aici e drama!

În calitate de om de afaceri, m-am lovit în permanență de birocrația excesivă a statului, de măsurile aberante care mi-au afectat business-ul, de lipsa de reforme realmente necesare. Un mediu economic instabil și ostilitate din partea populiștilor de serviciu este ultimul lucru care mai lipsea, după atâtea crize succesive! Nu trebuie să fii mare finanțist ca să intuiești consecințele acestei noi prigoane a antreprenorilor.

Supraimpozitarea muncii part-time a scos de pe piață 70.000 de locuri de muncă și toți economiștii au atras atenția asupra acestei consecințe.

Impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri va fi o lovitură cruntă la adresa consumatorului final, adică a cumpărătorului. Producția pe scară largă ține de chintesența capitalismului, iar un impozit aplicat firmelor cu cifră de afaceri mare, adică producției pe scară largă, reprezintă un tun dat în buzunarele celor mulți. Și atunci, despre ce… echitate socială vorbim?

„Taxa de solidaritate”, așa cum au ambalat-o pesediștii, este doar o utopie fiscală populistă prin care sunt înfierați bogații unei țări sărace. Dar nu bogații aceia care au acumulat averi imense lucrând o viață întreagă doar la stat, nici bogații care iau pensii speciale, nici bogații cu salarii de 5.000 de euro la stat. Pe aceia PSD i-a ținut mereu în brațe și i-a înmulțit constant. Vorbim despre bogații care au muncit pentru fiecare leuț. Despre bogații care generează locuri de muncă. Despre bogații pe care PSD nu-i poate controla, pentru că nu depind de pomenile lor.

Liderul PSD mai visează la impozit pe dividende de 26% ca în Germania. Dar la nivel de trai ca în Germania, la autostrăzi ca în Germania, la predictibilitate fiscală ca în Germania, la ajutoare fiscale pentru mediul de afaceri ca în Germania… nu visează. PSD nu își bate capul pentru a găsi cele mai bune soluții fiscale, e interesat doar de cele mai bune sloganuri, care funcționează de minune acolo unde nu există o educație fiscală adecvată.

Nu multinaționalele sunt cel mai mare dușman al poporului, statul PSD este cel mai mare dușman. N-ar fi de mirare ca în urma anunțării intențiilor sale, bună parte dintre antreprenori să își facă bagajele și să-și mute afacerile în țări mult mai prietenoase și mai predictibile din punct de vedere fiscal.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.