PSD a reușit încă o dată să convingă partenerii de Coaliție și guvernul să promoveze o măsură de sprijin major pentru milioane de salariați, dar și pentru firme: 2,1 milioane salariați vor avea cu peste 22% mai mulți bani în buzunare de la 1 ianuarie, adică peste rata inflației!

De asemenea, PSD are în vedere facilități fiscale pentru salariații din clasa de mijloc a României. Toate aceste beneficii se adresează în principal salariaților din mediul privat.

Salariul mediu brut se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 3.000 de lei, din care 200 de lei sunt scutiți de taxe și contribuții. În ceea ce privește salariul NET, adică banii primiți în mână de salariați, creșterea este de 22,20%! Vor beneficia de această creștere peste 2,1 milioane salariați.

Încă din luna august, PSD a susținut ferm necesitatea acestei majorări consistente. Salariul minim net actual crește cu 339 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 22,2%, considerabil mai mare decât inflației (13,9%, decembrie).

Firmele au și ele un beneficiu, pentru că pot să crească salariile și, deci, să-și mențină/stimuleze forța de muncă fără să plătească vreo taxă sau impozit pe o parte importantă – 200 de lei – din majorarea de 450 de lei, pe brut, acordată.

Per ansamblu, economia națională va avea de câștigat, pentru că majorarea salariului minim brut de la 2.550 de lei la 3.000 de lei va aduce la bugetele naționale 1,3 miliarde de lei/anual.

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.