În data de 9 august 2022, președintele Senatului, Alina Gorghiu, a solicitat Companiei Naționale de Căi Ferate, în baza unui document oficial, schimbarea denumirii Gării Ștefănești în Gara „I.C. Brătianu”. La baza solicitării au stat argumente de ordin istoric și cultural, demersul fiind unul firesc și de respect față de personalitatea marelui om politic liberal.

Astfel, cu sprijinul secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ion Popa, au fost inițiate demersurile pentru realizarea acestui obiectiv și au fost transmise adrese către toate instituțiile implicate în proiect, precum Ministerul Transporturilor, Compania Căilor Ferate, Prefectura Argeș şi Primăria Ștefănești.

Colegul nostru, Ion Popa, a urmărit îndeaproape implementarea inițiativei și a purtat discuții cu toți factorii implicați, inclusiv cu administrația locală din Ștefănești, în vederea inițierii unui proiect de hotărâre pentru schimbarea denumirii.

Este, totuși, de neînțeles de ce a așteptat Primăria Ștefănești până în data de 3 noiembrie să pună pe ordinea de zi „Hotărârea privind atribuirea denumirii H.M Ion C. Brătianu pentru halta de mișcare Ștefănești (HM)”?

Totuși, le mulțumim consilierilor locali și primarului care au înțeles cu întârziere nefirească să aprobe inițiativa pentru modificarea denumirii. Acesta a fost un demers necesar, dar nu suficient. Cert este că în acest moment mai sunt câțiva pași de urmat la nivel instituțional, marți, 22 noiembrie, fiind ultima etapă în desăvârșirea proiectului. Cu siguranță, atunci când procedura va fi îndeplinită, vom comunica oficial reușita acestui demers 100% liberal.

Este surprinzătoare graba cu care pesediștii din Argeș și-au asumat inițiativa PNL și a președintelui Senatului, Alina Gorghiu, și venim cu rugămintea ca data viitoare să fie onești și să ceară drepturi de autor!

„Citește, apreciază, distribuie!” – „Read, like, share!”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Politikia.ro.